Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragický pád 43-ročného muža. Osudným sa mu malo stať imelo
Zdielať na

Tragický pád 43-ročného muža. Osudným sa mu malo stať imelo

BANSKÁ BYSTRICA / Tragédia krátko pred Vianocami. 43-ročný otec rodiny sa do lesa vybral po imelo, no skončilo to nešťastným pádom z vysokého stromu. Muža z obce Strelníky od rána hľadali policajti aj dobrovoľníci. Príbuzným, žiaľ museli oznámiť smutnú správu.

Znepokojení príbuzní, ale aj desiatky ľudí z obce ochotných bez váhania pomôcť. Každého trápilo prečo sa Miroslav nevrátil z lesa, osud 43-ročného otca dvoch detí nebol nikomu ľahostajní. Všetci chceli pomôcť a tak neváhali prehľadávať les nad Strelníkmi. V lese nad obcou boli okrem dobrovoľníkov aj policajti, dokonca psovodi. Prehľadávali aj strmé svahy. Poslednú stopu zachytili v susednej obci kde videl 43-ročného muža vodič autobusu, zrejme ako posledný. "Posledná stopa bola v Ľubietovej, a potom kam išiel nevieme kde," povedal starosta Ján Majer počas hľadania muža. 


Muž chodieval často a rád do lesa na prechádzky. Terén tak veľmi dobre poznal. Posledné nádeje ale zhasli krátko pred obedom keď jeden z príbuzných našiel pod vysokým stromom jeho bezvládne telo. Ležal na zemi bez známok života , podľa stôp v okolí sa musel zrútiť z niekoľkometrovej výšky. Na strome v úrovni kde bolo imelo našli policajti polámané konáre, ktoré sa zrejme zlomili keď tadiaľ muž liezol. Pomôcť sa mu už, žiaľ, nedalo. Telo previezli na pitvu. "Na miesto bol privolaný ohliadajúci lekár," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Na užialených príbuzných teraz čakajú smutné Vianoce. Prechádzka v lese skončila tým najhorším možným spôsobom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy