Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jesenná poľovačka sa takmer skončila tragédiou. 71-ročný poľovník postrelil svojho kamaráta
Zdielať na

Jesenná poľovačka sa takmer skončila tragédiou. 71-ročný poľovník postrelil svojho kamaráta

ČACHTICE / Jesenná poľovačka v Čachtickej doline sa takmer skončila tragédiou. 71-ročný poľovník postrelil svojho kamaráta. Muža ihneď previezli na operačnú sálu. Náboj vystrelený z guľovnice minul životne dôležité orgány len o centimetre.

Stalo sa to v lesoch medzi obcami Čachtice a Višňové. Partia poľovníkov využila pekné víkendové počasie na lov. Po jednom z výstrelov sa ale namiesto zveri k zemi porúčal jeden z chlapov. "Počas poľovačky bol zasiahnutý 68 ročný muž krátkou guľovou zbraňou," uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. 

​Starší poľovníci sa mali v lesnom teréne pohybovať nad sebou a nie na jednej úrovni. Keď 71-ročný muž namieril na zver a vystrelil, jeho kamarát mal spraviť nešťastný pohyb priamo do dráhy strely. Podľa informácií od zdroja z prostredia vyšetrovania mal náboj poľovníka zasiahnuť do ruky. Išlo o takzvaný čistý priestrel. "Napriek zraneniu bol pri vedomí a komunikoval. Posádka ho ošetrila, zastabilizovala a previezla do nemocnice v Trenčíne," informovala Alena Krčová, operačné stredisko ZZS. 

Postreleného poľovníka po prevoze ihneď operovali. Podľa informácií TV JOJ z prostredia nemocnice je jeho stav stabilizovaný a je mimo ohrozenia života. Náboj mu prestrelil oblasť ľavého ramena. Od zásahu do srdca či hlavy ho tak delili iba centimetre. "Policajti začali trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," povedal Pavol Kudlička. 71- ročnému poľovníkovi guľovnicu zaistili policajti z NMNV. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch mužov negatívne. "Okolnosti udalosti sú predmetom vyšetrovania," dodal hovorca KR PZ Trenčín. 

Nepríjemné prekvapenie čakalo na prievidzkých poľovníkov. Vandal im zničil posedy za stovky eur:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy