Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobus plný ľudí začal počas jazdy horieť. Zhorel úplne do tla
Zdielať na

Autobus plný ľudí začal počas jazdy horieť. Zhorel úplne do tla

ABRANOVCE / Viezlo sa v ňom niekoľko desiatok cestujúcich. Na mieste zasahovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči. Autobus zhorel do tla. Za posledný mesiac je to už druhý podobný prípad.

Plamene začali šľahať zo zadnej motorovej časti a zakrátko bol v plameňoch celý autobus. Ako prví boli na mieste dobrovoľní hasiči. 

​Zakrátko im však prišli na pomoc ďalšie posily. "Chlapci tu sa hneď poschádzali a hneď hasili," opisuje miestna obyvateľka. 

"My sme vykonali likvidačné práce a dohášali skryté ohniská požiaru," informuje veliteľ zásahu Alojz Kračinovský z HAZZ Prešov.  

Autobus začal horieť len pár metrov od autobusovej zastávky. V tom čase sa v ňom viezlo asi 60 cestujúcich. "Trošku sa autobus pohol a hneď vzbĺkol, bolo to veľmi rýchle,"  vysvetľuje starosta Abranoviec Stanislav Volanský. 

"Vďaka duchaprítomnosti vodiča sa všetci dostali vonku z autobusu," približuje Kračinovský. 

Ide už o druhý prípad za mesiac 

Za posledný mesiac je to už druhý veľmi podobný prípad. Ide dokonca aj o rovnaký typ autobusu, aký zhorel v susednom sabinovskom okrese.

"Ide o rovnaký typ autobusu a rovnaký rok výroby," približuje Jozef Kičura, riaditeľ SAD Prešov. "Do tla zhorel ako ten," dodala miestna obyvateľka. 

Autobus nedávno horel aj v košickej MHD. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy