Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Návrh dohody o vine a treste medzi prokurátorom a Andruskóom je už na súde
Zdielať na
Krimi

Návrh dohody o vine a treste medzi prokurátorom a Andruskóom je už na súde

BRATISLAVA / Návrh dohody o vine a treste medzi prokurátorom a Zoltánom Andruskóa v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky už predložili na súd.

"Na Špecializovaný trestný súd bol dňa 21.októbra podaný návrh na schválenie dohody o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a osobou Z.A., ktorá je obvinená v trestnej veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Návrh na dohodu o vine a treste napadol do senátu 1T v Pezinku, bol pridelený zákonnému sudcovi, ktorý po jeho preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe v zmysle Trestného poriadku," informovala agentúru SITA hovorkyňa špecializovaného trestného súdu, Katarína Kudjáková.

Andruskó je jedným z piatich obvinených v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Vyčlenili ho ale na samostatné konanie, keďže od začiatku spolupracuje s vyšetrovateľmi. V procese s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou, Tomášom Szabóom a Miroslavom Marčekom by mal vystupovať ako svedok. V tomto prípade podal prokurátor dnes na súd obžalobu.

​Novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká mača.

​Zoltán Andruskó podľa právneho zástupcu Zlatice Kušnírovej, Romana Kvasnicu, chce Andruskó vypovedať o korupcii či zneužití právomoci dvoch ministrov súčasnej vlády Petra Pellegriniho. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy