Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Po zásahu elektrickým prúdom prišiel o život otec dvoch detí. Na montáži bol v čase voľna
Zdielať na

Po zásahu elektrickým prúdom prišiel o život otec dvoch detí. Na montáži bol v čase voľna

LEVICE / Chcel pomôcť kamarátovi a skončilo sa to smrťou. V Leviciach prišiel o život 43-ročný Milan. Otec dvoch detí pomáhal v paneláku pri montovaní káblových rozvodov. Keď sa zohol po kábel v stúpačke na chodbe, zasiahol ho prúd.

Nešťastie sa stalo na levickom sídlisku, 43-ročný muž montoval káblové rozvody. Bol práve na chodbe, zohol sa k stúpačke, odkiaľ sa snažil vytiahnuť kábel a práve vtedy malo dôjsť k zásahu prúdom. "V súvislosti s uvedenou montážou došlo k náhodnému dotyku poškodeného so živými časťami elektrickej inštalácie," uviedol Róbert Bulla z hlavného inšpektorátu práce v Nitre. 

Prúd ho mal zasiahnuť v oblasti hlavy a pri stúpačke ho nehybného našiel jeho kamarát, s ktorým boli káble montovať. Pomôcť sa mu snažila aj majiteľka bytu, kde servisné práce prebiehali. "Po našom príchode sme odpojili bytový dom od elektrickej energie. Postihnutú osobu sme potom dostali z dosahu elektrického prúdu," uviedol hasič z Levíc Ľuboš Hegeduš.

"Lekár po príchode na miesto konštatoval smrť," uviedol Jozef Minár z operačného strediska záchranárov. Okolie nešťastia ohradili policajti páskami a zisťovali všetky okolnosti, ktoré k nemu viedli. "Polícia okolnosti prípadu vyšetruje ako prečin usmrtenia," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Na mieste boli aj pracovníci inšpektorátu práce. Podľa doterajších informácií malo dôjsť k viacerým porušeniam predpisov. "Protiprávny stav je v oblasti organizácie práce, najmä bol používaný nebezpečný pracovný postup, živé časti elektroinštalácie neboli zabezpečené, absentovali kryty, celá montáž prebiehala v blízkosti elektroinštalácie, ktorá bola pod napätím," dodal Bulla. 

Obeťou je 43-ročný Milan, otec dvoch detí a mestský policajt vo Vrábľoch. Na montáži, ktorá skončila tragédiou bol v čase svojho osobného voľna. "Doterajšie zistenia nasvedčujú tomu, že išlo o možné nelegálne zamestnávanie poškodeného, inšpektorát práce zisťuje okolnosti vzniku pracovného úrazu, stav a úroveň ochrany práce na pracovisku," dodal Bulla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy