Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pohraničnú stráž na ukrajinskej hranici prekvapili pašeráci na koňoch. Nezastavili ich ani varovné výstrely
Zdielať na

Pohraničnú stráž na ukrajinskej hranici prekvapili pašeráci na koňoch. Nezastavili ich ani varovné výstrely

VÝCHODNÁ HRANICA / Policajti na ukrajinskej hranici sú na kreativitu pašerákov zvyknutí, no balíky cigariet naložené na koňoch prekvapili aj ich. Pašerákov nezastavili ani varovné výstrely. Utiekli však bez koní. Pozrite si autentické zábery z miesta, kde policajti zvieratá našli.

Hraniční policajti museli viackrát vystreliť do vzduchu, pašeráci na koňoch však výzvy ignorovali a začali utekať. Pohraničná stráž Ukrajiny po nich stále pátra. Kone ponechali v lesoch.

Pri zvieratách bolo aj množstvo balíkov zabalených v čiernej fólii. V nich sa nachádzali cigarety v hodnote pol milióna hrivien. V lesoch pozdĺž východnej hranice zostáva takto pohodených množstvo cigariet. Pašeráci ich často pri útekoch stratia alebo jednoducho odhodia. Len od začiatku augusta takto stratili cigarety za viac ako 1,6 milióna dolárov.

Vyše 700 prípadov prípadov od začiatku roka 

Za prvých šesť mesiacov tohto roka naši colníci odhalili takmer 700 prípadov pašovania tabakových výrobkov. "Na vonkajšej hranici s Ukrajinou bolo v prvom polroku tohto roka odhalených vyše 1 733 000 kusov cigariet a viac ako 7 kg tabaku, čo predstavuje finančný únik na cle a dani vyše 283 tisíc eur," vysvetľuje hovorkyňa colného úradu Klára Baloghová. 

Na ukrajinskej strane zaznamenali od začiatku tohto roka 35 prípadov pašovania cigariet. "Na hraniciach so Slovenskom odhalili naši colníci viac ako 100 tisíc balení tabakových výrobkov za viac ako milión hrivien," približuje hovorkyňa pohraničnej stráže Ukrajiny Elena Tračuk. 

Pašeráci využívajú vzdušný priestor. Na Slovensko posielajú drony s cigaretami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy