Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri mimoriadne tragickej nehode na Orave zomreli študenti
Zdielať na

Pri mimoriadne tragickej nehode na Orave zomreli študenti

ZÁBIEDOVO / Pred šiestou večer sa v obci pri Tvrdošíne stala mimoriadne tragická nehoda. Z neznámej príčiny sa zrazili dve osobné autá. Podľa informácií TV JOJ zahynuli štyria oravskí študenti. V oproti idúcom aute boli dvaja zranení. Je možné, že neboli ani pripútaní.

Podľa informácií TV JOJ sa v aute, ktoré sa zrazilo s oproti idúcim autom, viezli 15 a 16-ročné dievčatá, 17-ročný mladý muž a 18- ročný mladík šoféroval auto značky Volkswagen Passat.

"Pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky, vlastnostiam vozidla a svojim schopnostiam po prejdení pravotočivej zákruty prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k bočnej zrážke s vozidlom Renault Megane," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Pri záchrane zasahoval aj vrtuľník, štyria mladí ľudia nehodu neprežili. Dvaja ľudia z oproti idúceho auta boli rýchlo so zraneniami prevezení do nemocnice. Príčiny nehody vyšetruje polícia.  

Starosta prehovoril o mladých študentoch 


"Boli to veselí mladí ľudia, hlavne, keď si zoberiem tie dievčatá, ako žiačky ZUŠ tanečného odboru, tancovali a rozdávali radosť. Bohužiaľ, toto posledné bolo smutné rozlúčenie. Mali nastúpiť na gymnázium. Ide skutočne o veľkú tragédiu, ktorá nemá v histórií obce obdoby,"  vyjadril sa starosta Ján Bánovčan.  Podľa jeho slov, ak nemala byť ich smrť zbytočná, tak to má byť poučením pre všetkých mladých ľudí. "Aby dávali pozor, aby vedeli jeden druhého upozorniť, keď sa to možno preženie s tou rýchlosťou," dodal.

Nabúrala, vycúvala a s vytekajúcim olejom vodička odišla z miesta nehody. Pozrite si reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy