Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na faru sa vlámal teológ. Za krádež ho súd poslal rovno do väzenia
Zdielať na

Na faru sa vlámal teológ. Za krádež ho súd poslal rovno do väzenia

STAKČÍN / Teológ, s viac ako dvomi promile, sa vlámal na faru pravo-slávneho kňaza. Okrem iného si tam zdriemol na posteli a neskôr z fary odišiel bosý. Ukradol však note-book a preto si vo štvrtok tento 46-ročný muž vypočul rozsudok.

Stalo sa to na zelený štvrtok, pred Veľkou nocou. 46- ročný Bohumil sa na faru dostal cez okno. Pravoslávny duchovný hovorí, že zmizol iba notebook. Ten sa ale dodnes nenašiel. Muža s viac ako dvomi promile policajti zadržali o 40 kilometrov ďalej pri obci Koškovce. "Poverený príslušník PZ v Snine začal trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a porušovanie domovej slobody," približuje Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Podľa informácií TV JOJ je muž vyštudovaným kňazom, no vysvätený nikdy nebol. Rozhodnutím sudcu pre prípravné konanie bol ešte v apríli vzatý do väzby. "Na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo by mohol pokračovať v trestnej činnosti," zhodnotila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

Vo štvrtok sa obžalovaný muž postavil pred sudcu Okresného súdu v Humennom. "Sudca Okresného súdu v Humennom uznal obžalovaného za vinného pre prečin porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže, za čo mu uložil trest odňatia slobody v trvaní 7 mesiacov so zaradením pre výkon uloženého trestu do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Rozsudok Okresného súdu v Humennom je dnešným dňom právoplatný," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

Policajti z Liptovského Mikuláša vyšetrujú bizarnú krádež. Zlodej sa ulakomil na náhrobný kameň. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy