Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Naháňačka pri bratislavskom obchvate. Policajti zadržali skupiny mladých migrantov
Zdielať na

Naháňačka pri bratislavskom obchvate. Policajti zadržali skupiny mladých migrantov

BRATISLAVA / V blízkosti bratislavského obchvatu sa odohrala naháňačka medzi policajtmi a skupinou migrantov. Zatiaľ nie je známe, ako sa na Slovensko dostali. Rovnako, zatiaľ, nie je známe odkiaľ pochádzajú. Podľa informácií TV JOJ ich policajti zadržali pri obchvate na viacerých miestach. Polícia na poludnie ešte prehľadávala okolie, či nenájdu ďalších. Podľa informácií televízie JOJ mala skupinka namierené do Rakúska.

Podľa našich informácií ide o dve skupinky. Prvú skupinu mladých mužov polícia zadržala približne kilometer pred mostom Lafranconi neďaleko petržalského nadjazdu Bratská. Ďalších zadržali pri diaľnici D2 pár kilometrov za Jarovcami. "Môžeme potvrdiť, že dnes okolo poludnia zadržali policajti v Bratislave pri diaľnici D2 11 nelegálnych migrantov. Ďalších šiestich cudzincov zadržali kolegovia v Rakúsku," informovala polícia. 

"Podľa prvotných informácií ide o Afgáncov do 30 rokov, ženy ani deti medzi nimi neboli. S rakúskymi kolegami intenzívne komunikujeme, viac informácií budeme môcť poskytnúť, až keď to procesná situácia dovolí," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Na miesto sa dostavili aj policajti z odboru Hraničnej a Cudzineckej polície, ktorí s utečencami popoludní vykonali všetky potrebné úkony a odviezli ich do špeciálneho pracoviska. Tam im zobrali otlačky prstov a vypočuli ich.To, či budú z krajiny vyhostení alebo požiadajú o azyl, bude známe neskôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy