Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri prehliadke auta našli pervitín. Muža už vzali do väzby, hrozí mu až 15 rokov za mrežami
Zdielať na

Pri prehliadke auta našli pervitín. Muža už vzali do väzby, hrozí mu až 15 rokov za mrežami

ŽIAR NAD HRONOM / 35-ročného muža zo Žiaru nad Hronom vzali do väzby. Kriminalisti ho pred štyrmi dňami zadržali na frekventovanej križovatke. Pri prehliadke jeho auta našli pervitín. Už má na krku obvinenie z drogovej trestnej činnosti.

Nedeľa ráno, Okresný súd v Žiari nad Hronom. Pred budovou bolo však až nezvyčajne rušno. Postávali tam príbuzní aj kamaráti 35 ročného muža zadržaného pre drogovú trestnú činnosť. Sudca v nedeľu ráno rozhodoval o jeho vzatí do väzby, čo príbuzní prežívali emotívne. "Vznesené je obvinenie z drogovej trestnej činnosti, vyšetrovateľ podal aj podnet na jeho väzobné stíhanie," informuje Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

35 ročného muža s putami na rukách predviedli pred sudcu. Rozhodovanie v tomto prípade trvalo niekoľko hodín. Verdikt padol po zhruba troch hodinách. Muža čeliaceho obvineniu z obchodovania s drogami zobrali do väzby, rodina tak naňho čakala márne. Odviezli ho rovno do ústavu na výkon väzby.  

Kriminalisti našli v aute obvineného muža pervitín

Policajná razia sa odohrala ešte v stredu, na rušnej križovatke na vjazde do Žiaru nad Hronom. Čierny mercedes zablokovali počas rušnej premávky a prehľadali. Kriminalisti v aute obvineného muža našli pervitín. "Expertíza potvrdila, že ide o psychotropné látky," približuje Kováčiková.

Ďalší dvaja ľudia, muž a mladá žena, ktorí počas razie taktiež sedeli s putami na rukách na trávniku, boli napokon na príkaz prokurátora prepustení na slobodu. 35 ročný muž, ktorý dnes skončil vo väzbe podľa polície nie je žiadne neviniatko. "Ide o muža, ktorý bol v minulosti trestaný za násilnú aj drogovú trestnú činnosť," dodáva Kováčiková. Hrozí mu 10 až 15 rokov.

Vážna dopravná nehoda. Vodička (18) sa bočne zrazila s dovolenkármi, ktorí sa vracali z Chorvátska: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy