Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči zachraňujú muža (26), ktorý spadol do studne. Podľa záchranárov už nežije
Zdielať na

Hasiči zachraňujú muža (26), ktorý spadol do studne. Podľa záchranárov už nežije

VEĽKÉ PAVLOVICE / Už niekoľko hodín sa hasiči snažia zachrániť 26-ročného muža, ktorý spadol do studne. Pre záchranné práce museli uzavrieť časť ulice. Podľa záchranárov je mladík už mŕtvy. Hasiči ale nesúhlasia a sú presvedčení, že stále existuje šanca na jeho prežitie.

Veľké Pavlovice, krátko po poludní. K jednému z domov na Hlavnej ulici sa zišlo veľké množstvo hasičských jednotiek. Podľa prvých informácií čistilo niekoľko mužov studňu. Jeden z nich do nej ale spadol a zavalila ho zemina. "Hovorili, že je studňa hlboká 11 metrov. Je tam hlina, tá, čo je tu vyvezená," informovali susedia. 

Hasiči tam zasahujú už niekoľko hodín. Časť ulice musela byť uzavretá. Práca je ale veľmi zložitá a komplikovaná, miesto je totiž nestabilné a tým pádom nebezpečné. "Hasiči na mieste zabezpečujú studňu, aby nedošlo k zrúteniu a akonáhle bude zabezpečená studňa, budú zachraňovať zavaleného muža v studni," uviedol Jan Dvořák, hovorca HZS Juhomoravského kraja.

"Oni sa nejako prekopávajú z boku, cez pivnicu," opísali záchranné akcie obyvatelia Veľkých Pavlovic. Podľa miestnych ale je minimálna nádej, že by mohol byť stále nažive. 

Záchranári najprv oznámili, že muž zomrel, popoludní ale svoje tvrdenia zmiernili. "My sme do Veľkých Pavlovic vyslali leteckú záchrannú službu a aj pozemnú posádku. Obe sme následne odvolali, a to z dôvodu, že v danom momente nemohli pacientovi nijako pomôcť," informovala Hedvika Kropáčková, hovorkyňa ZZS Juhomoravského kraja 

Hasiči nestrácajú nádej, veria, že v studni môže byť nejaká vzduchová kapsa a že muž stále čaká na ich pomoc. "Záchranné práce ďalej pokračujú, my sa snažíme muža zachrániť, pretože je stále možnosť, že je stále nažive," dodal Jan Dvořák. S postupujúcim časom ale nádej na záchranu slabnú. 

Problémom pri výkope studní je aj unikajúci čpavok a tým spôsobený nedostatok kyslíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy