Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dávid Sz., ktorý mal predať samopaly určené na pripravovanú vraždu prokurátorov, ide do väzby
Zdielať na

Dávid Sz., ktorý mal predať samopaly určené na pripravovanú vraždu prokurátorov, ide do väzby

KOMÁRNO / Súd v nedeľu rozhodoval o väzobnom stíhaní Dávida Sz. Toho zadržali elitní policajti z NAKA v piatok vo Veľkom Cetíne v okrese Nitra. Práve Dávid, podľa obvinení zabezpečil a predal dva kusy samopalov. Podľa zdroja televízie JOJ sa k tomu aj priznal. Na krku má trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Podľa informácií TV JOJ táto policajná akcia súvisí aj s plánom zavraždiť prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho.

V nedeľu na Okresnom súde v Komárne rozhodovali o väzobnom stíhaní pre Dávida Sz., ktorý podľa obvinení zabezpečil a predal dva kusy samopalov. O tretej začalo rozhodovanie o jeho väzobnom stíhaní. Sudca návrhu na vzatie do väzby vyhovel. Dávid sa ale odvolal. "Súd v plnom rozsahu vyhovel návrhu prokuratúry, zobral obvineného do väzby, z dôvodu kolúznej a preventívnej väzby, prokuratúra sa vzdala práva podať sťažnosť, obvinený podal sťažnosť," potvrdil prokurátor špeciálnej prokuratúry. 

U muža, ktorý mal predať samopaly urobili v piatok po vypočutí policajti domovú prehliadku. Zdržali sa tam až do večera. Okrem iného z miesta odniesli aj osobné auto, ktoré naložili na odťahovku. Potom elitní policajti odviezli v putách aj Dávida.

Ide o jedného z dvojice mužov zadržaných počas razie s krycím názvom Virtuóz. Dávid z Cetína mal údajne Komárňanovi Adamovi, ktorý pracuje ako právnický koncipient, predať najprv jeden samopal s tlmičom, a keď zistili, že sa zasekáva, tak mu za rovnakú sumu, dva a pol tisíc eur, predal aj druhý. Kým Adam z Komárna je po priznaní stíhaný na slobode, Dávid, u ktorého po domovej prehliadke našli nelegálne držanú zbraň, náboje a marihuanu si dnes po dvoch hodinách vypočul verdikt.

Zbrane mali byť určené na vraždu prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho. Alena Zsuzsuová opäť aj v tomto prípade figurovala ako sprostredkovateľka objednávky vrážd. "Vyšetrovateľ NAKA na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie piatim osobám a to Tomáš Sz., Alena Zs., Zoltán A., Adam H. a Dávid Sz. za spáchanie zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," dodala Denisa Baloghová. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy