Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NAKA vypočula muža, ktorého zatkli v súvislosti s predajom samopalov k pripravovanej vražde prokurátorov
Zdielať na

NAKA vypočula muža, ktorého zatkli v súvislosti s predajom samopalov k pripravovanej vražde prokurátorov

BRATISLAVA / Už v piatok TV JOJ informovala o zatknutí 34-ročného muža, ktorého polícia zadržala počas razie s krycím názvom Virtuóz. Vypočúvali ho aj v sobotu. Práve on údajne predal samopaly určené na vraždu prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho. Spolu s ním v rukách polície skončil aj Adam H. z Komárna. Ide o dvojicu, ktorá zbrane dodala sprostredkovateľke vraždy. Polícia spolu s nimi obvinila aj trojicu z prípadu Kuciak - Alenu Zsuzsuovú, Tomáša Szabóa, Zoltána Andruskóa.

U muža, ktorý mal predať samopaly urobili v piatok po vypočutí policajti domovú prehliadku. Zdržali sa tam až do večera. Okrem iného z miesta odniesli aj osobné auto, ktoré naložili na odťahovku. Potom elitní policajti odviezli v putách aj Dávida.

Do pobočky NAKA priviedli 34-ročného Dávida aj krátko pred 14:00 hodinou. "Môžem potvrdiť len toľko, že robím tu obhajobu, ale sa nebudem k veci vyjadrovať," uviedol obhajca zadržaného Pavol Gráčik. Podľa informácií televízie JOJ muža vypočúvali kvôli zbraniam, rôznym nábojom držaným aj nelegálne a marihuane, ktoréú našli u neho v dome. "Išlo o marihuanu v množstve zodpovedajúcemu 352 dávkam, ďalej o nelegálne držanú strelnú zbraň so strelivom v celkovom množstve 218 kusov a tiež ďalšie veci, ktoré by mohli mať súvis s majetkovou trestnou činnosťou," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová . 

Predané samopaly 

Druhého muža Adama z Komárna, ktorého zadržali a obvinili spolu s Dávidom podľa informácií TV JOJ v piatok po vypočutí policajti prepustili. ​Všetko má súvis aj s obvinenými v prípade Kuciak. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že Dávid Sz. zabezpečil dva samopaly pre Adama H. Ten ich potom vraj predal za 2500 eur Zoltánovi Andruškovi. Ten zbrane následne odovzdal Miroslavovi Marčekovi a Tomášovi Szaboovi. "Využil svoje právo a k vznesenému obvineniu nevypovedal. Nakoľko vo veci bude prebiehať ďalšie vyšetrovanie je predčasné sa z mojej strany k prípadu bližšie vyjadrovať," uviedla obhajkyňa Tomáša Szabóa. 

Obvinenie za zbrane 

Zbrane mali byť určené na vraždu prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho. Alena Zsuzsuová opäť aj v tomto prípade figurovala ako sprostredkovateľka objednávky vrážd. "Vyšetrovateľ NAKA na základe dôkaznej situácie dnes vzniesol obvinenie piatim osobám a to Tomáš Sz., Alena Zs., Zoltán A., Adam H. a Dávid Sz. za spáchanie zločinu nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," dodala Denisa Baloghová. 

​Adam H, ktorý samopaly vzor 61 škorpion na vraždu prokurátorov údajne zabezpečil, je pravdepodobne podľa zistení portálu noviny. sk v príbuzenskom vzťahu s mužom, ktorý má byť ex partnerom ženy poliatej kyselinou. Podľa informácií TV JOJ polícia pracovala s verziou, že za útokom môže stáť bývalý partner mladej ženy. 12 apríla Adrianu v Nových Zámkoch napadol maskovaný muž. Ťažkým zraneniam podľahla. Adriana s Danielom H. pôsobila v spoločnej firme. Mali spolu nezhody, udajne išlo o ekonomické záležitosti v spoločnosti. Na deň, keď si útočník počkal na svoju obeť, má však ex partner alibi. Bol mimo Slovenska.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy