Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž nechal ročné dvojičky v aute a šiel do práce. Obe deti zomreli
Zdielať na

Muž nechal ročné dvojičky v aute a šiel do práce. Obe deti zomreli

NEW YORK / Tragický prípad sa v piatok odohral v newyorskej štvrti Bronx. Tridsaťdeväťročný Juan Rodriguez tam ráno zaparkoval svoje auto a odišiel do práce. Neuvedomil si však, že na zadnom sedadle nechal svoje deti - jedenásťmesačného chlapca a rovnako starú dievčatko. Detí si nikto nevšimol až otec, keď sa vrátil z práce. Deti boli mŕtve.

Keď sa muž, ktorý pracuje v miestnom zdravotníckom centre pre veteránov, vrátil k svojmu autu o pol piatej popoludní nasadol do auta a ušiel zhruba dva bloky, než si s hrôzou uvedomil, že na zadnej sedačke má svoje dve deti. Podľa serveru ABC, ktorý o celej udalosti informoval, muž zastavil, vyskočil z auta a začal kričať. Následne zavolal tiesňovú linku.

Privolaní záchranári a policajti však už mohli iba konštatovať smrť oboch detí. Muž bol vzatý do väzby a obvinený z dvoch prípadov zabitia. Presnú príčinu smrti oboch detí však musí ešte určiť pitva. Rovnako tak polícia ešte nezverejnila dôvod, prečo muž deti v aute nechal. "Či už to bolo nešťastnou náhodou alebo úmyselne, toto si tie deti nezaslúžili," okomentoval pre denník New York Times nešťastie tridsaťdeväťročný Frank Jimenez, ktorý žije v okolí.

Ďalší muž zo susedstva, bývalý vodič autobusu William Gonzalez, si vyčíta, že si detí nevšimol. V lete vraj často kontroluje autá, či tam ľudia nezabudli deti alebo zvieratá. V piatok to ale nerobil. "Je to zlé. Aj taxikári kontrolujú autá, či tam niekto nezabudol batožinu, "dodal Gonzalez.

Newyorský úrad na ochranu detí vydal minulý týždeň, kedy bola horúčavy v New Yorku najväčší, varovanie, aby boli rodičia opatrní a starostlivo kontrolovali autá, ktoré opúšťajú. Tento týždeň sa teploty v New Yorku pohybovali okolo tridsiatich stupňov. V aute zadržanom na slnku môže teplota dosiahnuť dvojnásobku behom pár minút.

Ročne zomrie v USA v zatvorenom aute kvôli horúčave 38 detí, k 16. júlu americký úrad pre ochranu detí evidoval tento rok už 21 tragických úmrtí.

Slovenskí hasiči a záchranári robili preventívnu akciu s názvom "Nezabudni na mňa v aute!" a vysvetlili aj, ako konať, v prípade, že v aute vidíte zavreté dieťa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy