Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dieťa vypadlo z okna z 10 metrov. Na policajnej stanici skončil opitý otec
Zdielať na

Dieťa vypadlo z okna z 10 metrov. Na policajnej stanici skončil opitý otec

Archívna reportáž

PARDUBICE / Popíjanie trojice dospelých sa v sobotu podvečer skončilo rodinnou tragédiou. Z bytu v Pardubiciach vypadlo 5-ročné dieťa a veľmi vážne si zranilo hlavu. Záchranári ju v bezvedomí viezli do nemocnice. Jej otec skončil na policajnej stanici, pretože záchranárom pri ošetrovaní dieťaťa bránil v práci.

Záchranári aj policajti vyrazili k nahlásenému incidentu v sobotu okolo 18:30, informuje portál iDnes.cz. Z okna tam vypadlo 5-ročné dievčatko, pričom so sebou strhla aj sieť proti hmyzu, ktoré bolo na okne. 

"Dieťa spadlo asi z 10 metrov na hlavu a vážne si ju zranilo. Pri príjazde našej posádke bolo v bezvedomí a muselo byť okamžite zaintubované a prevedené na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedol pre iDnes.cz. hovorca Zdravotníckej služby Pardubického kraja Aleš Malý. 

Záchranári dievča previezli do Fakultnej nemocnice Hradec Králové. Kým ale odišli, na miesto privolali políciu. "Jeden z príbuzných na mieste aktívne bránil záchranárom v práci. Na žiadosť polície naši mestskí policajti poskytli súčinnosť pri upokojení situácie na mieste," napísala na sociálnej sieti Mestská polícia Pardubice. 

https://twitter.com/MpPardubice/status/1155165347592491008

"Keď sme tam prišli, videli sme, že tam je nejaký muž, neskôr sme zistili, že ide o otca zraneného dieťaťa, ktorý bráni tomu, aby záchranka dieťa ošetrila. Vzhľadom k tomu, že bol pod vplyvom alkoholu, sme muža zaistili a previezli na stanicu," uviedla hovorkyňa polície Markéta Janovská. Otcovi dieťaťa namerali dve promile. 

Podľa hovorcu záchranárov nešlo o napadnutie zdravotníkov, ale len o veľmi nemotornú snahu pomíhať. "Otec, ako bol pod vplyvom, tak chcel v úvodzovkách pomôcť, ale ono to skôr prekážalo," doplnil hovorca záchranky. Otec dieťaťa nebol jediný, kto bol pod vplyvom. "V dobe pádu boli v byte tri dospelé osoby - rodičia a rodinná kamarátka. Všetci boli pod vplyvom alkoholu. Jedna osoba mala okolo 1,5 promile, ďalšie dve okolo dvoch promile," dodala hovorkyňa polície. 

Polícia udalosť preveruje pre podozrenie z ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy