Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dôchodca vošiel policajtom do cesty. V nemocnici bojoval o život, no zomrel
Zdielať na

Dôchodca vošiel policajtom do cesty. V nemocnici bojoval o život, no zomrel

RUDNÍK/MYJAVA / Dôchodca vošiel autom do križovatky, ktorou práve vo veľkej rýchlosti prechádzalo policajné auto so zapnutými majákmi. Skončilo sa to silným nárazom, po ktorom vodič v nemocnici bojoval o život. Žiaľ, len pred niekoľkými hodinami zraneniam podľahol.

Policajti sa v stredu dopoludnia vybrali z Myjavy na zásah. K nemu sa ale už nedostali. Priamo do cesty im vošiel starší vodič. Stalo sa tak napriek tomu, že v križovatke je dobrá viditeľnosť a na blížiacom sa policajnom vozidle boli dokonca zapnuté výstražné rozhlasové znamenie. 

"K dopravnej nehode malo dôjsť tak, že 69-ročný vodič vychádzajúci z vedľajšej cesty nedal prednosť služobnému vozidlu jazdiacemu po hlavnej ceste. Služobné vozidlo jazdilo so zapnutými majákmi," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička. Zrážke sa už nedalo zabrániť. Policajt stihol v poslednom okamihu aspoň stúpiť na brzdu a nasmerovať náraz do zadných dverí. Vodič napriek tomu utrpel vážne zranenia. 

Prvú pomoc mu poskytli policajti z havarovaného auta, ktorí sa našťastie vážnejšie nezranili. Pomohla im aj okoloidúca doktorka, ktorá okamžite zastavila. Na miesto postupne dorazili všetky záchranné zložky a privolali aj vrtuľník. 

"Po prílete k miestu nehody si posádka leteckých záchranárov od rýchlej lekárskej pomoci prevzala do svojej starostlivosti 69-ročného vodiča, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Po preložení na palubu vrtuľníka a doplnení ďalšej liečby bol v umelom spánku letecky prevezený a vo vážnom stave odovzdaný do starostlivosti lekárom Fakultnej nemocnice v Trenčíne," uviedla hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková. 

Podľa informácií TV JOJ utrpel vodič zranenia hlavy a bolo u neho podozrenie na vnútorné krvácanie. V aute sa viezol sám. Žiaľ, jeho život sa lekárom napriek snahe nepodarilo zachrániť a niekoľko hodín po prevoze do nemocnice ťažkým zraneniam podľahol. "Vodičovi MV bude odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu. Dychové skúšky u policajnej hliadky boli negatívne," dodal policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Polícia upozorňuje najmä starších vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a boli v rámci možností, čo najviac ostražití. Presné príčiny a okolnosti, za akých sa táto dopravná nehoda stala, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Na mieste bol aj súdny znalec. 

Pozrite si archívnu reportáž o nehode tínedžerov, ku ktorej došlo pred pár dňami: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy