Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
NAKA obvinila Petra (33) z ďalšieho výbuchu, mal zavraždiť aj poslanca Rakovského (29)
Zdielať na

NAKA obvinila Petra (33) z ďalšieho výbuchu, mal zavraždiť aj poslanca Rakovského (29)

Archívna reportáž

DETVA/ ŽIAR NAD HRONOM / Vo väzbe sedí už 9 mesiacov. Na krku má obvinenie za úkladnú vraždu poslanca zo Žiaru nad Hronom, Mareka Rakovského. 33-ročný Peter, ktorý mal v lete 2013 iniciovať odpálenie nástražného výbušného systému v aute poslanca, má mať aktuálne prsty aj inom prípade. Išlo o odpálenie ruského granátu vo dvore firmy v Detve v roku 2014.

Muža zadržali elitní policajti vo Veľkom Krtíši počas akcie Tornádo ešte na jeseň minulého roku. Peter si ešte v roku 2014 zaobstaral ruský granát. V tom istom roku, 5. februára, prišiel v noci k areálu súkromnej firmy v Detve a granát hodil do dvora. Výbuchom zostali poškodené okná, dvere a aj auto, ktoré vo dvore stálo. Vyšetrovateľ NAKA Už obvinil 33- ročného Petra P. z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Prečo takto konal, zatiaľ, známe nie je. 

"Upozorňujeme verejnosť a médiá, že “bezpečnostný analytik” publikoval v roku 2018 článok, podľa ktorého sa mali na tomto zločine podieľať policajti z NAKA. Spravil tak bez akéhokoľvek dôkazu. Priebeh vyšetrovania takéto obvinenie absolútne vylučuje, ide o klamstvo," uviedla polícia. 

Peter už ale jedno obvinenie na krku má. Minulý rok ho totiž obvinili z vraždy mestského poslanca Marka Rakovského. Ten zomrel pri výbuchu v roku 2013 potom, čo mu niekto do auta nainštaloval  nástražný výbušný systém. 

Viac o vražde mladého poslanca sa dozviete v reportáži TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy