Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lukáš sa chcel vyhnúť pojednávaniu, tak na súde nahlásil bombu. Pomýlil si ale dni
Zdielať na

Lukáš sa chcel vyhnúť pojednávaniu, tak na súde nahlásil bombu. Pomýlil si ale dni

TRNAVA / Chcel sa vyhnúť pojednávaniu, anonymne preto nahlásil bombu na Okresnom súde. Pomýlil si ale dátum, a tak sa súdu nevyhol. Policajtom sa podarilo vypátrať a obviniť mladého muža zo šírenia poplašnej správy.

10 apríl 2019. Na linke 112 prijali oznámenie, že na okresnom súde sa nachádza bomba. Keďže oznamovateľ nepovedal, na ktorom z okresných súdov, polícia musela prijať opatrenia v rámci celého Slovenska. Všetky naplánované pojednávania tak museli byť prerušené a ľudia z budov súdov evakuovaní.

Policajní pyrotechnici a psovodi vykonali komplexnú prehliadku priestorov všetkých súdov. Opatrenia nakoniec skončili vo všetkých prípadoch s negatívnym výsledkom. "Policajní operatívci stotožnili osobu aj bez konkrétneho čísla a 23-ročný muž sa nakoniec k nahlásenej bombe priznal," uviedla policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Lukáš sa šírením poplašnej správy chcel vyhnúť naplánovanému pojednávaniu, kde bol obžalovaný zo zločinu podvodu spolupáchateľstvom. Paradoxom ale je, že mal vytýčené pojednávanie až na druhý deň, 11. apríla, a to sa nakoniec aj uskutočnilo. Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu šírenia poplašnej správy. Polícia ešte stále dokumentuje spôsobené škody, ktoré vznikli súdom pri nahlásenej udalosti.  "Šírenie poplašnej správy na viacerých súdoch malo spôsobiť závažné následky, a preto zákon stanovuje trestnú sadzbu na 3 až 8 rokov," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Viac o nahlásených bombách na súdoch sa dozviete TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy