Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja mladí policajti už po druhýkrát zachránili život. Napriek tomu sa za hrdinov nepovažujú
Zdielať na

Dvaja mladí policajti už po druhýkrát zachránili život. Napriek tomu sa za hrdinov nepovažujú

SPIŠSKÉ VLACHY / Nezvestný dôchodca vystrašil svojich príbuzných v meste Spišské Vlachy. Starší muž sa vybral na svoju niekdajšiu roľu, kam ale nedošiel. Vďaka zásahu dvojice tamojších policajtov sa vyše 80-ročný muž našiel, hoci vážne zranený, ale živý.

Po nahlásení nezvestnosti bolo dvojici policajtov zrejmé, že sa hraje o čas, a to ešte netušili v akom zúboženom stave muža nájdu. Pre Waltera a Matúša to bola jedna z pokojnejších nočných služieb na obvodnom oddelení v Spišských Vlachoch. To sa ale zmenilo oznámením operačného dôstojníka. "My sme vykonali previerky po ňom, v okolí Spišských Vlách, kde sme ho po približne trištvrťhodine vypátrali v blízkosti koľajiska," uviedol policajt Matúš Zoričák.

Hliadka ani len netušila, ktorým smerom sa dôchodca mohol vydať, rátali s tým, že je pravdepodobne zmätený a dezorientovaný. Ako prvé prehľadávali ulice v blízkosti jeho bydliska. To sa im osvedčilo. Muža našli ležať na zemi. "Krvácal z hlavy, takže sme mu poskytli prvú pomoc. Bol celý zakrvavený," uviedol Zoričák. 

"Previerky sme museli vykonať okamžite, lebo keby sa čakalo, neviem či by to dopadlo dobre," povedal druhý policajt Walter Loy. Podľa policajných fotiek je zrejmé, že muž stratil dosť krvi. Pomoc tak prišla v pravý čas. Pri prekračovaní koľajníc sa potkol a hlavou spadol rovno na železnú skrutku. Dôchodcu si od policajtov prevzali záchranári a pokračovali v ošetrovaní. Vlašan skončil v nemocnici.

Pre dvojicu policajtov platí pomáhať a chrániť doslovne, jeden zachránený život už majú na svojom konte. "Pred rokom tiež s kolegom Zoričákom sme zachránili život 17-ročnému dievčaťu. V nočných hodinách na parkovisku pod Spišským hradom prestalo dýchať. Vykonali sme oživovanie, ktoré sa nám podarilo," opísal Loy. 

Aj po týchto skúsenostiach však chlapi v uniformách ostávajú pri zemi. "Hrdinovia určite nie sme, robíme si svoju prácu," povedal Loy. 

Hrdinov je na Slovensku viac. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy