Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Obžalovaní futbaloví chuligáni pôjdu do väzenia. Voči rozhodnutiu súdu sa neodvolali
Zdielať na

Obžalovaní futbaloví chuligáni pôjdu do väzenia. Voči rozhodnutiu súdu sa neodvolali

BRATISLAVA / Sudkyňa rozhodla o treste pre siedmich obžalovaných chuligánov, ktorí taktiež stoja za hromadnou bitkou futbalových fanúšikov. Vo väzení si odsedia 6 mesiacov nepodmienečne s minimálnym stupňom stráženia. Následne by mali byť vyhostení zo Slovenska na tri roky. Rozsudok je právoplatný. Upozorňujeme že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V nedeľu sa na Okresnom súde v Bratislave rozhodovalo o treste pre siedmich obžalovaných futbalových fanúšikov, ktorí sa pobili na Ventúrskej ulici. Sudkyňa nekompromisne poslala štyroch Holanďanov a troch Poliakov na pol roka do basy na tvrdo.

"Zo strany súdu ide o rozhodnutie o nepodmienečnom treste odňatia slobody vzhľadom na závažnosť skutku a vzhľadom na generálnu prevenciu pre budúcnosť, trestný rozkaz je právoplatný ani jeden z obvinených nepodal odpor voči trestnému rozkazu," vyjadril sa hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Taktiež dostali vyhostenie na tri roky zo Slovenska. Verdikt je právoplatný. Holanďania na súde nemali obhajcu, právny zástupca Poliakov povedal, že trest je objektívny. Zatiaľ nie je známe či si trest odsedia na Slovensku alebo v krajinách odkiaľ pochádzajú. 

Vyšetrovateľ ešte v piatok neskoro večer podal obžalobu na skupinu siedmich obvinených futbalových fanúšikov.  "V piatok 12. 07. 2019 neskoro večer bola v zmysle § 204 ods. 1 Trestného poriadku podaná na OS Bratislava I obžaloba na 7 obvinených. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava I po naštudovaní veci určil čas rozhodovania v tejto veci aj po dohode s prokurátorom a obhajcami na nedeľu 14. 07. 2019," potvrdil pre TV JOJ Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu. 

Je veľmi pravdepodobné, že futbaloví fanúšikovia z cudziny si práve takúto bitku dopredu naplánovali. Po obvinení ich previezli do cely predbežného zadržania. "V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí obvineným v súlade s trestným zákonom trest odňatia slobody na tri mesiace až šesť rokov," dodala Lucia Mihalíková. Zábery zo stredy, ako vo večerných hodinách skupina mužov ničí stoly a stoličky kaviarní v centre mesta, stále analyzujú policajní vyšetrovatelia. Podľa nich dokázali identifikovať práve týchto siedmich bitkárov, ktorí sú členovia futbalových hooligans. Bitka, ktorá trvala viac ako 10 minút bola pouličným bojom medzi poľsko-holandskými chuligánmi, ktorí v skupine asi 100 mužov zaútočili na bulharských chuligánov hlásiacich sa k tímu Levski Sofia. Tých malo byť približne 40. 

Podľa člena bratislavského ULTRAS si bitku zahraniční futbaloví chuligáni dopredu dohodli tak, aby sa úspešne vyhli polícii. "Oni boli dohodnutí, a to mali predpovedať. Keď im na štadióne sedí 30 Poliakov a ostaní sú v meste. Keď hrá Slovan - Trnava, zavrú celé mesto," objasnil jeden z členov ULTRAS.

Pozrite si zábery z bitky na Ventúrskej ulici: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy