Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krádeže zvierat pribúdajú. Majitelia na vlastnú päsť vypátrali svojho koňa
Zdielať na

Krádeže zvierat pribúdajú. Majitelia na vlastnú päsť vypátrali svojho koňa

TROČANY / Krádeží zvierat a najmä koní stále pribúda. Jedného z nich sa majiteľom podarilo na vlastnú päsť vypátrať. Stále ho ale nemajú späť.

Okradnutí majitelia koní, ktorí zmizli v marca tohto roka, sa odmietli zmieriť s tým, že ich kone už nikdy neuvidia. Prípad oznámili aj na polícii, no až pátranie, ktoré rozbehli sami, prinieslo výsledky. Cez sociálne siete natrafili na inzerát. Muž z Rumunska ponúkal na predaj koňa, ktorý sa až nápadne podobal na Marchala. Ten zmizol spolu s ďalšími štyrmi koňmi práve z ich farmy iba pár dní predtým. "Vybavili sme v spolupráci s políciou odobratie tohto koníka," uviedla chovateľka Michala Hersteková. "Stále si myslíme, že išli do Poľska a odtiaľ sa ten jeden dostal do Rumunska," povedala chovateľka Ľubomíra Rančíková.

Aj keď koňa, ktorého im ukradli, sami vypátrali, jeho návratu domov sa zatiaľ nedočkali. Podľa nariadení musí stráviť v karanténe 3 mesiace, no nielen to. "Ja ako majiteľ si mám dohodnúť ustajnenie, veterinárne testy a všetko mám hradiť," povedala zaskočená chovateľka. Majiteľka ukradnutého a neskôr aj vypátraného koňa s takýmto postupom nesúhlasí. Sami navyše nevedia, kde bol po jeho odobratí ustajnený, ako dlho ešte potrvá jeho návrat domov a navyše aj to, kto to všetko zaplatí. "Neviem si teraz predstaviť, čo by sa stalo, keby som ja teraz odmietla uhradiť náklady spojené s ustajnením. Či budem stíhaná alebo mi koňa nevydajú, alebo bude vrátený tomu človeku, čo ho tam mal," povedala Michala Hersteková.

Ani samotná majiteľka vypátraného koňa ešte nevie, ako to celé dopadne. Stále nevzdávajú a naďalej hľadajú aj ďalšie kone, ktoré im spolu s Marschalom ukradli. "Stále pozeráme inzeráty a chodíme po trhoch," dodala Ľubomíra Rančíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy