Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievča (9) kráčalo so psom popri ceste, keď ju zrazilo auto. Na vine je údajne mikrospánok
Zdielať na

Dievča (9) kráčalo so psom popri ceste, keď ju zrazilo auto. Na vine je údajne mikrospánok

IVANKA PRI NITRE / Dievča (9), ktoré kráčalo po kraji cesty zrazilo auto. Nehoda sa stala vo štvrtok podvečer v Ivanke pri Nitre. Za volantom auta sedel starosta Dolných Lefantoviec, ktorý vraj dostal mikrospánok.

Len 9-ročná Lea bola na prechádzke aj so psom. K zrážke došlo pár metrov od domu, v ktorom býva. "Dcéra išla z prechádzky bola na prechádzke so psíkom a išla popri ceste," uviedla Veronika Lincmaierová, mama dievčaťa. V tej chvíli okolo prechádzal 57-ročný vodič. Ten z ničoho prešiel do protismeru a vrazil do zvodidiel. Pritom podľa svedkov zachytil aj dievčatko, ktoré tam stálo. "Zasiahol malú, ktorá odletela od zvodidiel na cestu," pokračovala matka. "Som počul náraz, som sa prebral a bol som v strede cesty aj s autom ma odhodilo," povedal Miloslav Krajčík, starosta obce a vodič auta. "Prišli mi ohlásiť, že Leuška je na ceste leží a je zranená," dodala mama dievčaťa. 

Po náraze dieťa spadlo na cestu, auto zachytilo aj jej psa. Vozidlo sa ešte odrazilo a skončilo v strede cesty. "Ja som išiel von a potom počujem za mnou plač. Dievčatko bolo na krajnici, plakalo videl som, že je oškreté," povedal starosta. Vodič pre TV JOJ povedal, že na to čo sa stalo si vôbec nepamätá, myslí si, že za volantom dostal mikrospánok. "Ja som ani nevidel to dievča, som chytil mikrospánok, som išiel do zvodidiel," povedal vodič. "Plakala, že ju všetko bolí bola celá krvavá sťažovala sa na hlavu, že tá ju bolí," dodala matka. 

Dievča skončilo so zraneniami v nemocnici. Po zrážke má na tele viaceré modriny a škrabance. "Dvakrát mi vracala v noci, je tam asi otras mozgu," povedal otec Peter Lincmaier. 

Lea, v čase zrážky vraj stála na krajnici, lebo oproti videla, že idú kamaráti jej rodičov. Preto na sekundu zišla z chodníka. "Alkohol v dychu vodiča policajti nezistili," informovala  Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. "Najdôležitejšie čo je zdravie našej Lušky a nech to je spravodlivo vyšetrené," dodal otec. 

Pri nehode zomreli za posledné týždne na cestách už desiatky ľudí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy