Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovský požiar zachvátil hospodárske budovy. Majiteľa s popáleninami previezli do nemocnice
Zdielať na

Obrovský požiar zachvátil hospodárske budovy. Majiteľa s popáleninami previezli do nemocnice

HRANOVNICA / V obci pri Poprade vypukol obrovský požiar. Oheň zachvátil hospodársku budovu za rodinným domom a následne sa rozšíril aj na susedné pozemky. Keďže tri hydranty v dedine nefungovali, hasiči museli ťahať vodu z potoka a dovážať ju v cisternách.

Požiar vypukol vo štvrtok večer. Obrovské plamene šľahali z hospodárskej budovy, ktorá je postavená za rodinným domov. Oheň sa neskôr ale rozšíril aj na susedné pozemky. Hasiči sa rozmiestnili do každého dvora a snažili sa požiar dostať pod kontrolu. Majiteľom pomáhali ľudia z celej dediny a stodoly i strechy polievali vodou.

Tri obecné hydranty nefungovali, a tak hasiči museli ťahať vodu z potoka a dovážali ju v cisternách. Zásahu velili profesionáli z Popradu, ktorým pomáhali dobrovoľníci z Hranovnice, Spišského Bystrého, Vikartoviec a Spišského Štiavnika.

Napriek veľkej snahe zhorelo osem hospodárskych budov a dva rodinné domy oheň vážne poškodil. Škody budú mimoriadne vysoké, ale k tomu sa pridáva aj ďalšia smutná správa. Majiteľa stodoly, z ktorej sa požiar rozšíril, museli záchranári odviezť do nemocnice. Utrpel popáleniny, keď sa snažil plamene hneď po vypuknutí uhasiť. Presná príčina požiaru bude známa po vyšetrovaní.

Riziko požiar v letných mesiacoch stúpa. Ako sa chrániť?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy