Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Desaťčlennej ukrajinskej posádke skrížilo cestu osobné auto. Stav jednej zo žien je kritický
Zdielať na

Desaťčlennej ukrajinskej posádke skrížilo cestu osobné auto. Stav jednej zo žien je kritický

KAPUŠANY / V Kapušanoch neďaleko Prešova sa zrazili dve osobné autá a dodávka. Posádke z Ukrajiny, ktorá smerovala za prácou do Česka, skrížilo cestu osobné auto. Stav jednej zo žien bol podľa informácií od záchranárov kritický.

Posádka, ktorá sa viezla v ukrajinskej dodávke, išla po hlavnej ceste. Mali namierené za prácou, keď im v Kapušanoch skrížilo cestu oproti idúce osobné auto. To po zrážke ešte odhodilo a vrazilo do ďalšieho auta, ktoré vychádzalo z vedľajšej cesty. Takto opísal okolnosti nehody vodič z ukrajinskej dodávky. Jedna žena, ktorá s nimi sedela v dodávke, bola po nehode zranená. A takisto aj posádka osobného auta. V havarovaných autách bolo 10 ľudí. Traja z nich boli zranení. Záchranári ich odviezli do prešovskej nemocnice. "Jedna osoba bola ošetrená lekárskou zdravotnou službou a dvom osobám sme poskytli predlekársku zdravotnú pomoc," uviedol Anton Štelbacký, veliteľ zásahu HaZZ Prešov. "Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne," informoval Igor Pavlik, hovorca KR PZ Prešov. 

​Ukrajinská posádka musela cestu za prácou odložiť. Ich dodávka bola nepojazdná a navyše jedna zo žien, ktorú viezli, skončila v nemocnici. Horšie však na tom bola žena v osobnom aute, ktorá sedela na mieste spolujazdca. "Pacientka je hospitalizovaná na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny, v umelom spánku, vo vážnom stave," informovala Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP Prešov. 

"Na vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia," dodal Anton Štelbacký. 

Len 9-ročná Lea kráčala so psom popri ceste, keď ju zrazilo auto. Za nehodu vraj môže mikrospánok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy