Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri Hlohovci sa prevrátil kamión. Premávka zostala obmedzená
Zdielať na

Pri Hlohovci sa prevrátil kamión. Premávka zostala obmedzená

ŽLKOVCE / V obci pri Hlohovci sa ráno prevrátil kamión. Tridsaťdvaročný vodič smeroval na Trnavu. Zo zatiaľ z nezistených príčin prešiel do protismeru a skončil v strome.

Približne o pol piatej ráno plne naložený kamión išiel v smere z Piešťan do Trnavy. Pri Žlkovciach prešiel do protismeru a zišiel v plnej rýchlosti z cesty, kde bral všetko čo stálo pred ním. Niekoľko stromov a kríkov doslova vytrhalo zo zeme a polámalo. Kolos sa zastavil až o niekoľko desiatok metrov ďalej. Vodič s najväčšou pravdepodobnosťou dostal mikrospánok. Ťahač s návesom zostal zničený a prevrátený na ľavom boku.

Zraneného šoféra kamióna museli zo zdemolovanej kabíny vystrihovať až privolaní hasiči, neskôr ho previezli s viacerými poraneniami do nemocnice. "Muž utrpel poranenia celého tela, takzvanú polytraumu a záchranári ho po ošetrení transportovali pri vedomí do nemocnice," informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Premávka v tomto smere zostala obmedzená, prístupný bol je len jeden jazdný pruh. Chlapi vykladali rôzny tovar z návesu dlhé hodiny. V paletách sa nachádzali pracie prášky, šumivé vína, oleje ale aj rôzne pochutiny a zaváraniny. Dopraváci riadili premávku v jednom pruhu. Potom, ako tovar z návesu preložili do náhradného kamióna prišiel vrak z jarku vytiahnuť špeciálny žeriav a cestu museli na nevyhnutný čas úplne uzavrieť. Vodiči museli použiť obchádzkové trasy. Z nádrže do pola vytiekli desiatky litrov nafty, ktoré museli pracovníci odťahovej služby prečerpať a kontaminovanú zem odstrániť. 

" Dychovou skúškou nebolo vodičovi kamiónu zistené požitie alkoholu. Presné príčiny ako aj okolnosti nehody polícia vyšetruje. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

V okrese Galanta došlo vez víkend k tragickej nehode. V aute sedel otec so synom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy