Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Posun v prípade smrteľnej nehody. Sudca rozhodol o vzatí vodiča Porsche do väzby
Zdielať na

Posun v prípade smrteľnej nehody. Sudca rozhodol o vzatí vodiča Porsche do väzby

Archívna reportáž

LUČENEC / Vodič smrtiaceho auta je už za mrežami. V utorok ho priamo v lučeneckej nemocnici vypočul sudca, ktorý sa stotožnil s návrhom prokurátora. 64-ročného Jána odvážali z nemocnice za prísnych bezpečnostných opatrení.

Vážna dopravná nehoda sa stala priamo v Lučenci koncom týždňa. Vodič terénneho Porsche prešiel na štvorprúdovej ceste do protismeru, kde sa čelne zrazil s osobným autom. Dvaja nevinní muži boli na mieste mŕtvi, vodičovu priateľku vrtuľníkom s mimoriadne vážnymi zraneniami previezli do banskobystrickej nemocnice. "Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.  

Terénne auto patrilo Lučenčanovi, ktorý sa však podľa zdroja blízkeho policajnému vyšetrovaniu nepriznával k tomu, že sedel za volantom. Krátko po nehode nafúkal 2,5 promile. Polícia však podľa nášho zdroja disponuje výpoveďami svedkov, aj kamerovým záznamom, ktoré hovoria o opaku. 64-ročný Lučenčan bol od piatku hospitalizovaný v lučeneckej nemocnici. Cez víkend ho obvinili z trestného činu usmrtenia. Vyšetrovateľ aj prokurátor žiadali väzbu. 

Podnikateľa Jána, v utorok priamo v nemocnici vypočul sudca okresného súdu Lučenec, dvaja jeho kolegovia sa z prípadu dali vylúčiť pre zaujatosť. Výsluch začal o pol ôsmej ráno, po približne pol hodine sudca rozhodol. Po celý čas okolie monitorovali policajti. "Sudca pre prípravné konanie OS LC rozhodol o vzatí do väzby obvineného Jána M. Z dôvodu útekovej, kolúznej, ako aj preventívnej väzby," informovala Nina Spurná, hovorkyňa KS Banská Bystrica. To znamená, že existuje obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti, že bude ovplyvňovať svedkov, a že ujde, alebo sa bude skrývať. Obvinený muž ale s rozhodnutím nesúhlasil. "Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať KS v BB," dodala Nina Spurná. 

Po tom, čo absolvoval vyšetrenia, ho o jednej popoludní, za prísnych bezpečnostných opatrení z nemocnice vyviedli policajti a eskortovali do ústavu pre výkon väzby. Za trestný čin, z ktorého je obvinený, mu v prípade dokázania viny hrozí 7 až 12 ročné väzenie. 36-ročná Martina je ešte stále hospitalizovaná v banskobystrickej nemocnici. Je už ale mimo ohrozenia života. Jej priateľa Tibora a jeho otca, ktorý žiaľ zomreli pri nehode, pochovajú zajtra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy