Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zásah hasičov vo vodnej elektrárni. Z Hrona vytiahli bezvládne telo muža
Zdielať na

Zásah hasičov vo vodnej elektrárni. Z Hrona vytiahli bezvládne telo muža

HRONSKÁ DÚBRAVA / Hasiči zo Žiaru nad Hronom v nedeľu večer zasahovali vo vodnej elektrárni pri Hronskej Dúbrave. Zo studeného Hrona museli vytiahnuť nehybné telo. Ide pravdepodobne o staršieho muža, vo vode bol niekoľko dní. Polícia potvrdila, že ide o nezvestného muža.

Zamestnanec vodnej elektrárne zbadal na hladine nehybné telo, volal tak na pomoc hasičov aj policajtov. Ľudské telo mohlo plávať riekou kilometre, zachytilo sa na akýchsi prietokových mrežiach na vodnej elektrárni. Z Hrona sa ho vytiahnuť podarilo až hasičom. Ide pravdepodobne o telo staršieho muža. Na mieste bol aj ohliadajúci lekár. "V tomto prípade bol privolaný súdny lekár, nariadená pitva, až po jej výsledkoch bude jasná príčina smrti," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Šesťdesiattriročný Milan sa nevrátil domov, nezvestný bol vyše týždňa. Posledný májový týždeň po ňom polícia vyhlásila pátranie. Hľadala ho rodina, aj známi. Jeho fotku zdieľali na sociálnych sieťach. Čo sa stalo a či do studenej vody padol nešťastnou náhodou nevedno. "V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa. 

Polícia prvý júnový víkend zasahovala na východe Slovenska. V lese našli lebku. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy