Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štvorročnú Sáru usmrtil vlak. Vyšetrovateľ obvinil matku
Zdielať na

Štvorročnú Sáru usmrtil vlak. Vyšetrovateľ obvinil matku

BRATISLAVA / Spoločne kráčali popri vlakovej trati. Štvorročnú Sáru usmrtil vlak, jej matka skončila s poranenou rukou v nemocnici. Vyšetrovateľ od tejto tragickej udalosti získal dostatok dôkazov na to, aby z prečinu usmrtenia obvinil práve matku nebohej dievčiny.

Tragédia sa stala tri kilometre od vlakovej stanice v Devínskej Novej Vsi. Osobný vlak smerujúci do Kútov usmrtil štvorročnú Sáru v koľajisku. Podľa informácií z miesta nešťastia dievča kráčalo popri trati so svojou matkou Gabrielou. "Rušňovodič použil výstražné znamenie a rýchlobrzdu, zrážke však zabrániť nedokázal. Dieťa nehodu neprežilo, matka utrpela zranenia," uviedol Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. 

​Gabriela skončila s poranenou rukou v ružinovskej nemocnici. Podstúpila operáciu predlaktia, v stabilizovanom stave naďalej zostáva hospitalizovaná. "Pacienta je po operácii aktuálne v stabilizovanom stave, v najbližších dňoch by mohla byť z nášho zariadenia prepustená," informovala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

​Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície, potom ako rušňovodič použil výstražné zvukové znamenie, žena s dieťaťom mala z koľajiska zísť dolu. V momente ako vlak okolo nich prechádzal, vyšli späť a to priamo pod idúci vlak. Čo tejto tragickej udalosti predchádzalo, čo sa na mieste stalo a prečo Sára prišla o život sú otázky na ktoré vyšetrovateľ už pravdepodobne pozná odpoveď.

Policajný vyšetrovateľ v tomto prípade obvinil z prečinu usmrtenia matku nebohej. "Vyšetrovateľ OR PZ v Bratislave IV vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie z prečinu usmrtenia 31-ročnej G.M. z okresu Skalica," povedala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. Obvinená bude stíhaná na slobode. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy