Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dievča (16), ktoré spadlo z reštaurácie na Moste SNP, je v stabilizovanom stave
Zdielať na

Dievča (16), ktoré spadlo z reštaurácie na Moste SNP, je v stabilizovanom stave

BRATISLAVA / Dievča, ktoré minulý týždeň spadlo z vyhliadky na bratislavskom Moste SNP je v stabilizovanom stave. Televízii JOJ to potvrdila hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice. V pondelok sa má podrobiť ďalšej operácií a je mimo ohrozenia života. Podľa informácií TV JOJ má mozog a hlavu bez poškodení.

Po rôznych weboch a sociálnych sietiach sa šírila informácia, že 16-ročná Johanka pád z obrovskej výšky z ufa nad mostom SNP neprežila. Opak je pravdou. Dievča je v stabilizovanom stave v nemocnici.

"Zdravotný stav pacientky je stabilizovaný, je pri vedomí a komunikuje. Prosíme o trpezlivosť a rešpektovanie mimoriadne náročnej situácie rodiny a rovnako lekárov a ostatného personálu kliniky, aby mohli nerušene vykonávať svoju prácu. Robia všetko preto, aby pacientke pomohli. V prípade zásadnej zmeny zdravotného stavu budeme verejnosť informovať. Rodina pacientky zároveň úprimne ďakuje lekárom a sestrám Národného ústavu detských chorôb a všetkým, ktorí sa na záchrane mladého života podieľali a podieľajú za profesionálny a empatický prístup," informuje hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická, ktorá dodáva, že pod stanovisko sa podpísal Národný ústav detských chorôb a rodina maloletej pacientky. 

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Všetky okolnosti prípadu sú nateraz predmetom vyšetrovania," informuje hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff.

Nehoda sa stala v stredu minulý týždeň okolo štvrtej hodiny. Mladé dievča si malo zakúpiť lístok a vybrať sa na vyhliadku nad reštauráciou nad mostom SNP. Po chvíľke ale malo z takzvaného UFA spadnúť rovno na zaparkované auto. Čierny Passat stál pár metrov od cyklochodníka a zostal zdemolovaný. Do pár minút prišli na miesto záchranári spolu s políciou a mladé dievča začali oživovať. Záchranári ju previezli s ťažkými poraneniami do nemocnice, kde sa ju doktorom podarilo zachrániť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy