Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Prípad zmiznutej Miriam, ktorú vypátrali v Česku, sa zamotáva. Z domu odišla už aj jej dcéra a druh
Zdielať na

Prípad zmiznutej Miriam, ktorú vypátrali v Česku, sa zamotáva. Z domu odišla už aj jej dcéra a druh

POLTÁR / Prípad zmiznutej ženy z Poltára je čím ďalej, tým viac záhadnejší. Vo štvrtok večer polícia pre televíziu JOJ potvrdila, že 41-ročnú Miriam vypátrali v Česku. Žena, ktorá je okresnou predsedníčkou SaS, si tam mala hľadať zamestnanie. V piatok boli policajti opäť pri jej dome.

Miriam ráno odchádzala z domu a s jej 23- ročnou dcérou Simonou s tým, že potom ide na pracovné stretnutie do Komárna. V utorok skoro ráno ale našli len jej havarované auto pri rieke Hron neďaleko Žiaru nad Hronom. Pátracia akcia, do ktorej bolo zapojených desiatky profesionálov, trvala do štvrtka. Vtedy totiž dostali informáciu z Česka, že videli nezvestnú ženu. Polícia po preverení pre TV JOJ potvrdila, že ide o hľadanú 41-ročnú Miriam. 

Žena sa ale podľa všetkého nechce vrátiť domov, neželá si totiž, aby bolo zverejnené miesto kde sa momentálne nachádza. Je ale možné, že sa od štvrtka niečo zmenilo. V piatok doma nebola ani dcéra Simona a jej dlhoročný druh. Nie je vylúčené, že sa s Miriam spojili a odišli za ňou. 

Polícia v piatok prišla do Poltára niekoľkokrát a zisťovala, či ich niekto nevidel odchádzať. Nikto ale nevie kedy odišli, kam išli, a kedy sa vrátia. Je teda zrejmé, že polícia v súvislosti s týmto prípadom preveruje ďalšie skutočnosti. "V nezvestnosti tejto ženy v súčasnosti nebudeme poskytovať ďalšie informácie," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Posledný kontakt s rodinou mala nezvestná v pondelok večer, a to s dlhoročným priateľom. "Ozvala sa priateľovi, že ide domov. So mnou bola v sobotu, v nedeľu sme telefonovali, mala prísť v utorok ku mne," povedala mama nezvestnej ženy. "Volala mi. Úplne v pohode. Ľúbim Ťa, ľúbim Ťa. Absolútny rozhovor medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa majú radi," dodal jej druh. Práve ten si na jej hlase nič podozrivé nevšimol. Bola vraj úplne v pohode. 

"Sme nemilo prekvapení a netušíme, čo sa stalo. Pochopiteľne, máme o ňu strach a dúfame, že to bude mať dobrý koniec," poslal písomné stanovisko Róbert Buček, hovorca SaS. Príbuzní o prípade hovoria cez slzy. 

O prípade sa dozviete viac aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy