Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zakrvavené auto v Hrone patrilo okresnej predsedníčke SaS. Prehovorila jej rodina
Zdielať na

Zakrvavené auto v Hrone patrilo okresnej predsedníčke SaS. Prehovorila jej rodina

ŽIAR NAD HRONOM / V prípade záhadnej nehody v okolí Žiaru nad Hronom nastal posun. Okoloidúci objavili zakrvavené terénne auto v utorok v rieke Hron. Podľa polície ho šoférovala 41-ročná Miriam z Poltára, ktorá je nezvestná. Prehľadávanie okolia pokračovalo až po Tlmače.

Pokračovanie pátrania neprinieslo žiadnu zmenu. Hneď v stredu ráno pokračovali policajní pátrači aj záchranári z Gabčíkova v prehľadávaní rieky Hron. Na člnoch sa pustili dolu prúdom, skúmali koryto rieky aj priľahlé brehy. Smerom od Žiaru nad Hronom, kde v utorok ráno zakrvavené havarované auto našli, sa vybrali smerom na Tlmače. Prešli vyše 60 km dlhý úsek, no po vodičke terénneho auta nenašli žiadne stopy. Polícia už zverejnila podrobnosti o nezvestnej žene, práve 41-ročná Miriam z Poltára podľa nich sedela za volantom.Údajne sa vracala domov z Komárna. 

Podľa polície stále nie je ustálený presný čas, kedy k nehode došlo. Auto našli v utorok pred siedmou ráno pri Žiari nad Hronom. Čelné sklo bolo rozbité skalou, vnútri bola krv, tú našli aj pri aute v okolí vody. Práve preto prehľadávajú Hron, predpoklad je, že mohla spadnúť z brehu. 

Posledný kontakt s rodinou mala nezvestná v pondelok večer, a to s dlhoročným priateľom. "Ozvala sa priateľovi, že ide domov. So mnou bola v sobotu, v nedeľu sme telefonovali, mala prísť v utorok ku mne," povedala mama nezvestnej ženy. "Volala mi. Úplne v pohode. Ľúbim Ťa, ľúbim Ťa. Absolútny rozhovor medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa majú radi," dodal jej druh. Práve ten si na jej hlase nič podozrivé nevšimol. Bola vraj úplne v pohode. V tej chvíli mala byť na ceste domov z Komárna, kde mala mať pracovné stretnutie. S kým sa ale stretla a za akým účelom, jej najbližší ale nevedia.

"Nejaké pracovné stretnutie áno. Viac nevieme. Viete, do pracovných záležitostí sme sa jej nestarali nikdy," hovorí jej matka. Miriam mala pracovať v advokátskej kancelárii v Lučenci, pôsobila aj v politike. Od júna 2017 je okresnou predsedníčkou jednej z politických strán. Ani v jej členskej základni však nemajú bližšie informácie o jej zmiznutí.

„Sme nemilo prekvapení a netušíme, čo sa stalo. Pochopiteľne, máme o ňu strach a dúfame, že to bude mať dobrý koniec," poslal písomné stanovisko Róbert Buček, hovorca SaS. Príbuzní o prípade hovoria cez slzy. Od utorkového rána sa ich život zmenil od základov. Vtedy im policajti oznámili, že našli Miriamine havarované auto. "Policajti za mnou boli. Šok je slabé slovo. To sa nedá opísať slovami, to kto neprežije, to sa nedá," povedal jej druh. "Ja vôbec neviem. Ja si myslím, že jej niekto ublížil inde, nie tam. Ona šla po tej diaľnici a to auto tam. Mne to pripadá, akoby to auto tam bolo strčené," dodáva jej mama. Netušia však, kto by jej mohol chcieť ublížiť.

S prosbou o pomoc sa obracajú aj na verejnosť. Budú vďační za každú informáciu o Miriam. "Ja potrebujem, aby ju niekto našiel, aby mi niekto pomohol. Aby mi ju doniesli za akúkoľvek cenu, nech ju mám. Nič iné ma nezaujíma," povedal jej druh. Matka nezvestnej prosí každého, kto má nejaké informácie, aby ich zverejnil. 

Pozrite si reakciu rodiny nezvestnej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy