Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda vo Fekišovciach. Zranili sa traja mladí ľudia
Zdielať na

Nehoda vo Fekišovciach. Zranili sa traja mladí ľudia

FEKIŠOVCE / Auto s troma pasažiermi skončilo po krkolomnej jazde v priekope. Nehoda sa stala pred obcou Fekišovce v okrese Sobrance. Vozidlo šoféroval 18-ročný neskúsený vodič, ktorý si podľa polície sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Výsledkom vážnej nehody sú traja zranení mladí ľudia, z toho dvaja ťažko. Policajti počas dokumentovania nehody cestu na niekoľko hodín úplne uzavreli.

Podľa polície mladý vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. S autom prešiel do protismeru, následne prudko strhol volant a dostal šmyk. Vzápätí zišiel z cesty, niekoľkokrát sa s vozidlom prevrátil a skončil v priekope. Predná časť auta hneď nato začala horieť, no oheň sa podarilo uhasiť okoloidúcim ešte pred príchodom hasičov. 

"V aute sa nachádzali dve zranené osoby, ktoré boli vytiahnuté za pomoci hydraulického náradia. Ďalšia pasažierka zrejme pri nehode vyletela z auta, keďže ležala na druhej strane cesty," hovorí veliteľ zásahu HaZZ Sobrance Peter Javiľak. Vodiča a jeho dve spolujazdkyne previezli záchranári po ošetrení do Michalovskej nemocnice. Pri nehode sa najťažšie zranila najmladšia pasažierka, ktorá utrpela viacnásobné zlomeniny.

​Záchranári ju vo vážnom stave previezli do Košíc. Vodič má zlomenú kľúčnu kosť a je mimo ohrozenia života. S ľahkými zraneniami skončila tretia pasažierka, ktorá odišla z nemocnice na vlastnú žiadosť. Mladý šofér, ktorý pravdepodobne nehodu zavinil, si za volant sadol s 0,71 promile alkoholu. Či bol pod vplyvom aj iných návykových látok ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

​Aký je rozdiel medzi nehodou a škodovou udalosťou? Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy