Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na hraničnom priechode došlo k naháňačke. Pašerák počas colnej kontroly prerazil hraničnú závoru
Zdielať na

Na hraničnom priechode došlo k naháňačke. Pašerák počas colnej kontroly prerazil hraničnú závoru

ORECHOVÁ / Počas colnej kontroly na slovensko-ukrajinskej hranici sa vydal vodič prehliadaného auta na útek. Potom, čo mu zistili nelegálny kontraband, prerazil hraničnú závoru a unikal zhruba päť kilometrov. Pašerák je ale stále na úteku.

Obec Orechová a jej okolie včera obsadilo množstvo policajtov. Hľadali vodiča, ktorému sa údajne násilným spôsobom podarilo ujsť počas colnej kontroly na slovensko-ukrajinskej hranici. Dôvod bol jasný hneď po kontrole auta. Podľa zistení televízie JOJ bolo plné nelegálneho tovaru. Pašerák je však stále na úteku.

Naháňačka sa začala na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom. Šofér sa chcel podľa našich zistení vyhnúť kontrole auta a tak šliapol na plyn, prerazil závoru a dal sa na útek.Vodič unikal približne päť kilometrov.

Cesta sa však pre neho skončila v obci Orechová pri jednom z rodinných domov. Tu ho pravdepodobne zradil motor, a tak už nemohol ďalej pokračovať v jazde. Ani to ho však neodradilo a na útek sa dal po svojich. Colníci našli už iba vozidlo bez pasažiera.

​Muža hľadalo množstvo policajtov. Na pomoc im prišli aj kukláči. Na autách aj štvorkolkách prepátrali široké okolie obce. Šofér sa však stratil v rozľahlom teréne. Doposiaľ sa ho policajtom nájsť nepodarilo.

Podľa zistení TV JOJ vodič v aute ukrýval pašované cigarety aj jantár. Údajne išlo o veľké množstvo. Finančná správa ako aj úrad hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach sa ale k prípadu až do skončenia vyšetrovania odmietli vyjadriť.

Naháňačka v hlavnom meste má dohru. Polícia prezradila, čo incidentu predchádzalo. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy