Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Aj po takmer 6 tich rokoch je brutálny vrah stále na slobode
Zdielať na

Aj po takmer 6 tich rokoch je brutálny vrah stále na slobode

PRIEVIDZA / Páchateľ mimoriadne brutálnej vraždy je stále neznámy. Ide o prípad, ktorý v roku 2013 otriasol obcou Opatovce nad Nitrou. V rieke vtedy našli telo 26-ročného Filipa. Nielenže ho dobodali, ale chceli mu aj odrezať hlavu. Od vraždy uplynulo takmer 6 rokov a policajti sú na mŕtvom bode.

Pred šiestimi rokmi sa odohral v obci Opatovce nad Nitrou otrasný zločin. V rieke našli telo 26-ročného Filipa. Dva týždne bol nezvestný a jeho sestra ho hľadala 24 hodín denne. Nakoniec ho objavila v rieke pod dedinou. Aj po tak dlhej dobe je páchateľ tohto brutálneho činu stále neznámy.

"Ten pohľad ako som ho našla, to budem mať do konca života pred očami," hovorí sestra obete Veronika Škandíková. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Eleny Antalovej mal "muž na pravej ruke špagátom priviazaný veľký kameň, ktorým bolo telo zaťažené a hodené do rieky."  Už na prvý pohľad bolo jasné, že Filipa niekto popravil brutálnym spôsobom. Najskôr ho pravdepodobne dobili, potom mu dobodali brucho a nakoniec mu chceli odťať hlavu."Toto ani zviera neurobí, ja neviem, kto by bol tohto schopný," tvrdí sestra zavraždeného. 

Policajti sa okamžite pustili do práce. Na mieste činu zaisťovali stopy niekoľko hodín. Podľa informácií tv joj z prostredia vyšetrovania mali vytipovaných viacero podozrivých. "Polícia vypočula veľké množstvo svedkov," informuje hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Roky po vražde žiaden vrah

Od vraždy uplynulo takmer 6 rokov a policajti sú na mŕtvom bode. To, kto zavraždil Filipa netušia. "Väčšina takýchto trestných činov je páchaných pod vplyvom alkoholu, asi 2 tretiny v afekte hnevu a potom vzniká taká časovo ohraničená strata pamäti," hovorí psychiatrička Darina Hrabovská. Niektorí podozriví sa podľa informácií tv joj z prostredia polície podrobili aj testom na detektore lži. Aj v tomto prípade obišli vyšetrovatelia naprázdno. Psychiatrička Hrabovská konštatuje, že páchateľ "si to môže nepamätať, môže mať čiastočný, alebo úplný výpadok."

Policajtom chýba nielen páchateľ ale aj dve kľúčové veci. Miesto činu a vražedná zbraň. Nateraz je známe iba to, že špagát, ktorým bol Filip zviazaný vzali páchatelia pravdepodobne z domu, v ktorom býval. Nie je preto vylúčené, že svojich katov poznal. "V danej veci stále prebieha vyšetrovanie, vec je v štádiu objasňovania," hovorca Krajského riaditeľstva PZ Kudlička. Túto vetu počúvajú pozostalí z úst policajtov už roky. Mimoriadne brutálny páchateľ si zatiaľ užíva slobodu. Podľa psychiatričky môže byť takýto páchateľ pre spoločnosť nebezpečný. 

Takmer 12 ton tabaku našli kriminalisti finančnej správy v stredu pri kontrole skladových priestorov v Seredi. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy