Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
V nitrianskom Jaguári nahlásili bombu. Zamestnancov evakuovali
Zdielať na

V nitrianskom Jaguári nahlásili bombu. Zamestnancov evakuovali

NITRA / Polícia a pyrotechnici zasahujú v automobilovej spoločnosti v Nitre. Anonym vo štvrtok ráno nahlásil, že sa tam nachádza bomba. Zamestnancov evakuovali.

Anonym vo štvrtok telefonicky nahlásil, že v závode Jaguar Land Rover v Nitre sa nachádza bomba. Zamestnancov evakuovali. Na mieste sa nachádzajú policajní pyrotechnici so psami. Anonym vo štvrtok o 7:30 ráno oznámil na tiesňovú linku 112, že v Jaguari v Nitre je bomba.

"Volal mužský hlas z telefónu bez SIM karty,“ informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. V závode automobilky pracuje približne 1 500 zamestnancov. "Z rozhlasu začali hlásiť, že to nie je cvičenie . Všetci sme v pokoji opustili svoje pracoviská sme mysleli, že to je skúšobný poplach," vraveli zamestnanci. 

Areál, ktorý má rozlohu 300 tisíc m policajti prehľadávali niekoľko hodín. Po vykonaní všetkých bezpečnostných úkonov poobede polícia akciu ukončila. Žiadny nástražný výbušný systém nenašli a priestory boli odovzdané do užívania. "Polícia tento prípad rieši ako podozrenie z trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedla Čuháková. 

Zamestnanci si počas evakuácie nestihli zobrať so sebou nič, vonku postávali v pracovnom oblečení. "Je zabezpečený pitný režim a aj toalety," informovala hovorkyňa automobilky Miroslava Remenárová. Škody, ktoré páchateľ zastavením výroby spôsobil fabrika ešte nevyčíslila. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy