Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zmenila Marčekova výpoveď smerovanie vyšetrovania? Potápači hľadali zrejme zbraň
Zdielať na

Zmenila Marčekova výpoveď smerovanie vyšetrovania? Potápači hľadali zrejme zbraň

KOLÁROVO / Zatiaľ síce nikto oficiálne nepotvrdil, že Miroslav Marček sa priznal k streľbe vo Veľkej Mači, existuje ale niekoľko skutočností, ktoré nahrávajú práve tejto verzii.

Ak sa potvrdí, že Miroslav Marček vypovedal inak ako Zoltán Andruskó, polícia bude musieť zopakovať niektoré úkony, no najmä nájsť odpoveď na otázku, kto vlastne v osudný večer v dome strieľal. Uznesenie o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi označuje za strelca Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka za šoféra. Opiera sa o výpoveď Zoltána Andruska. V jeho výpovedi je aj krátka zmienka o tom ako mu hneď po vražde prišli Szabó s Marčekom oznámiť, že popravu vykonali. Použili na to auto Szabóvho otca. "Tomáš (Szabó) šoféroval a Miro sedel vedľa. Tomáš vystúpil z auta a začal mu (Andruskóovi) hovoriť, že zabili Kuciaka, že robotu spravili,“ uvádza sa v uznesení.

Ak bol doteraz za šoféra označovaný Marček, tak sa museli po vražde za volantom so Szabom vymeniť. Ak ale naozaj strieľal Marček, Andruskova veta o tom, že šoféroval Tomáš Szabó, to len potvrdzuje. "Vyšetrovanie a ďalšie úkony preveria, výpoveď tohto obvineného či je vierohodná, alebo je to vec nejakej taktiky obhajoby," povedal advokát rodiny Jána Kuciaka Daniel Lipšic.

Pri štvrtkových úkonoch mal na sebe nepriestrelnú vestu. Doteraz ju pri predvádzaní na súd či dokonca na výpoveď nikdy nemal. Dôvodom môžu byť práve obavy o jeho bezpečnosť po výpovedi. V nej zrejme spomenul aj vražednú zbraň, ktorá je kľúčovým dôkazom, no stále chýba. Pripomeňme, že práve u Marčeka našli po zatknutí arzenál zbraní, ktorý dobrovoľne odovzdal polícii.

Potápači záchranného systému od rána asistujú polícii, prehľadávajú dno Váhu pri brehu v Kolárove. Policajti páskami uzavreli priestranstvo pod mostom na pravom brehu Váhu. Potápač, ktorého istili z motorového člna sa ponoril na viacerých miestach. Podľa medializovaných informácií mal hľadať vražednú zbraň. Silný prúd mútnej rieky sťažoval hľadanie, aj napriek tomu, že si pod vodou svietil. Navyše, vlani v lete, v týchto miestach, bagrovali vodohospodári. Čistili a prehlbovali dno rieky, vybagrované bahno ukladali k brehom.

Toto miesto zrejme označil Miroslav Marček, keď ho vo štvrtok polícia priviezla do Kolárova. Bývalý vojak z povolania obvinený v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, sa mal minulý týždeň priznať aj k vražde podnikateľa z Kolárova Petra Molnára. Píše o tom aj vyšetrovateľ v uznesení o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi, ktoré má TV JOJ k dispozícii. Opiera sa o Andruskovu výpoveď. "Oslovil Tomáša Szaba a Miroslava Marčeka, nakoľko zabili v Kolárove podnikateľa Petra Molnára, bola im povedaná aj odmena, ktorú by dostali," píše sa  v uznesení. Zdroj TV JOJ z prostredia vyšetrovania tvrdí, že Miroslav Marček sa priznal, že zastrelil Jana Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Naznačovali by to aj doterajšie indície ako nepriestrelná vesta po výpovedi, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, podozrenie z vraždy v Kolárove, účastníctvo vo forme pomoci, minulosť v armáde, časť výpovede Andruskóa.

Polícia, hasiči i potápači v piatok zasahovali v Kolárove.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy