Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Psa našiel turista vyhladovaného, vysileného a uviazaného o strom
Zdielať na

Psa našiel turista vyhladovaného, vysileného a uviazaného o strom

HANDLOVÁ / Nebyť turistu, ktorý šiel náhodou cez les nad Handlovou, bol by zahynul. Psíka našiel uviazaného o strom. Okolo krku mal drôt, bol vysilený a takmer sa nehýbal. Ujali sa ho mestskí policajti. Vzali ho do karanténnej stanice. Pátrajú po človeku, ktorý zviera priviazal.

"Mestskí policajti dostali oznam od občana, že v lese je pes uviazaný o strom," opisuje Lucia Chudá z mestskej polície v Handlovej. Mestskí policajti utekali psa okamžite zachraňovať. Po príchode sa im naskytol nepekný pohľad. Pes v lese, ďaleko za mestom, sedel niekoľko dní. "Bol omotaný drôtom," pokračuje Chudá. 

Psa zachránili v poslednej chvíli. Nebyť pomoci, bol by tu zahynul. "Bol na drôte, na slobodu sa nedokázal prehryznúť, hrozilo to, že by tam aj uhynul," povedal kynológ Marek Mečiar. Drôt mal pevne omotaný okolo krku. Aj najmenší pohyb mu spôsoboval bolesť.

"Pes bol unavený, vychudnutý, strava mu nebola niekoľko dní podaná," pokračuje Chudá.  Zachránený pes je z najhoršieho vonku. Umiestnili ho do karanténnej stanice.

"Je v podvýživenom stave, musí jesť granule, aby sa dal dokopy," vysvetlil kynológ. Mestskí policajti okamžite rozbehli pátranie po jeho majiteľovi a boli úspešní."Ozvali sa nám rodinní príslušníci, ktorí psa spoznali," povedala Chudá. 

Podľa informácié TV JOJ z prostredia vyšetrovania je majiteľ v zahraničí. Psíka zveril do opatery druhej osobe. Tá ho mala údajne posunúť ďalšiemu človeku a ten ho mal zbaviť tak, že ho uviazal v lese.

"Táto vec je v štádiu šetrenia," dodáva Chudá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy