Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na NAKA prebehli ďalšie výsluchy v prípade vraždy Kuciaka. Prišli rodičia jedného z obvinených
Zdielať na

Na NAKA prebehli ďalšie výsluchy v prípade vraždy Kuciaka. Prišli rodičia jedného z obvinených

NITRA / V utorok ráno o deviatej hodine začali výsluchy v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa informácií TV JOJ prišli na nitriansku NAKA rodičia Tomáša Szabóa. Využili ale svoje právo nevypovedať.

V pobočke Národnej kriminálnej agentúry v Nitre v utorok pokračovali výsluchy v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pred vyšetrovateľa prišli rodičia Tomáša Szabóa, ktorý je políciou označovaný za strelca. "Rodičia môjho klienta využili svoje právo a k veci nevypovedali," povedala obhajkyňa Tomáša Szabóa Ivana Kochanská.

Na mieste sa nachádzala aj právna zástupkyňa Szabóa a právny zástupca Mariana Kočnera Marek Para.

Tomáš Szabó v prípade podľa obvinení figuruje ako strelec. Práve on je podľa polície tým, ktorý strieľal na novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Pred vyšetrovateľmi vypovedal pred dvomi týždňami.

Obvinený Szabó v minulosti pracoval v policajnom zbore odkiaľ odišiel na vlastnú žiadosť začiatkom roka 2015. Okrem obvinenia z úkladnej vraždy mu pred dvomi týždňami pribudlo aj ďalšie za nedovolené ozbrojovanie.

Alena Zsuzsová vypovedala na NAKA 13 marca, a to viac ako šesť hodín. Vypočúvali ju v súvislosti s vraždou exprimátora Hurbanova, ktorá sa stala v roku 2010. Svoju vinu podľa svojho obhajcu odmieta. Figuruje aj ako obvinená v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. V skupine mala pôsobiť ako objednávateľka.

Vypovedať bol pred pár dňami aj Marian Kočner.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy