Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Bratislave vybuchol plyn, hasiči sa pasovali s ohňom
Zdielať na

V Bratislave vybuchol plyn, hasiči sa pasovali s ohňom

BRATISLAVA / Bratislavskí hasiči zasahovali na Gorkého ulici v Bratislave, kde bol hlásený výbuch plynu s následným plamenným horením. Hasiči po príchode na miesto začali s okamžitou likvidáciou požiaru, unikajúci plyn sa už podarilo zastaviť. Požiar uhasili okolo jedenástej dopoludnia, no statika jedného z podlaží bola narušená.

Následkom výbuchu došlo k zrúteniu jedného z podlaží v objekte. Hasiči v okolí vykonávajú kontrolné merania, avšak zvýšené hodnoty plynu neboli namerané. Požiarisko budú hasiči naďalej ochladzovať, pri odvetrávaní priestorov používajú pretlakový ventilátor. Gorkého ulica bola úplne uzavretá.

Výbuch po sebe na ulici zanechal kráter. Explózia smerovala k plynomeru, časť podlahy sa prepadla do pivničných priestorov.

Po výbuchu prebehla evakuácia osôb z priľahlých budov. Podľa informácií TV JOJ ich evakuovali okolo 30. K výbuchu plynu došlo pravdepodobne pri výkopových prácach. Pri udalosti bolo 30 hasičov zo všetkých bratislavských hasičských staníc so siedmimi kusmi hasičskej techniky. Požiar sa hasičom po niekoľkých minútach podarilo zlikvidovať. "Záchranári ošetrili dvoch mužov. Prvý z nich utrpel viaceré poranenia celého tela, druhý si poranil chrbticu. Obaja boli po ošetrení prevezení do nemocnice. Pri prevoze boli pri vedomí," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Bratislava v uplynulých rokoch bojovala s viacerými požiarmi

Koncom novembra minulého roka narušil pokojnú atmosféru vianočných trhov na Hlavnom námestí požiar dreveného stánku. Vznikol po výbuchu propán-butánových fliaš a rozšíril sa na okolité stánky. Plamene siahali do výšky niekoľkých metrov. Ničivé plamene sa rozšírili aj na historickú budovu, v ktorej sídlila okrem kaviarne aj známa poisťovňa. 

Bratislavskí hasiči zápasili jedno augustové ráno 2017 s požiarom novostavby neďaleko Úradu vlády. Podľa robotníkov, ktorý v tom čase pracovali na rekonštrukcii budovy mal požiar vzniknúť pri zváraní. Celá budova bola do pár sekúnd zadymená a požiar sa rozšíril aj do vnútorných priestorov. Z horiacej budovy evakuovali päť ľudí, z toho štyria skončili intoxikovaní.

Začiatkom apríla toho istého roku horela historická budova bývalého riaditeľstva Slovenského národného divadla. Zo strechy obklopenej lešením šľahali vysoké plamene. Na budove práve zvárali, čo mohlo spôsobiť požiar, ktorý sa rýchlo šíril. Na mieste bola zranená iba jedna osoba.  

Ničivý požiar vypukol aj na Obchodnej ulici v októbri 2012. Hasičom najprv nahlásili únik plynu. Neskôr došlo k požiaru dvoch predajní, z ktorých šľahali trojmetrové plamene. Na ulici totižto horel smetný kôš a to v tesnej blízkosti plynovej prípojky. Následne malo dôjsť k výbuchu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy