Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Ženu zbadal rušňovodič ležať v koľajisku. Zrážku s vlakom prežila
Zdielať na

Ženu zbadal rušňovodič ležať v koľajisku. Zrážku s vlakom prežila

BANSKÁ BYSTRICA / Neuveriteľné šťastie mala 62-ročná žena, ktorá prežila zrážku s vlakom. Stalo sa to v Dubovej neďaleko Brezna. Rušňovodič si všimol ženu ležiacu v koľajisku, no nemohol už včas zastaviť vlak. Ženu so zranením hlavy hospitalizovali na traumatológii v Banskej Bystrici.

Osobný vlak na trati BB - Brezno viezol cestujúcich na Horehronie. Nešťastie sa stalo v blízkosti stanice neďaleko Dubovej. Na rovnom úseku trate si rušňovodič všimol staršiu ženu v koľajisku.

"Šesťdesiatdvaročná žena ležala dolu tvárou," informovala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. Zastaviť rozbehnutý vlak už možné nebolo. Keď sa to rušňovodičovi podarilo, bežal sa pozrieť na koľajnice, šokovaný zistil, že žena zrážku s vlakom akoby zázrakom prežila.

Záchranári sa o pacientku postarali, ťažko zranenú s poranením hlavy previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Lekári ju hospitalizovali na traumatológii. Ako dlho sa bude zo zranení liečiť, ešte známe nie je. Železničná doprava bola po nehode na niekoľko hodín obmedzená. Skomplikovalo to situáciu najmä cestujúcim z vlaku, ktorí uviazli na trati.

Okolnosti zrážky vyšetrujú železniční policajti. Pod nešťastie sa ale podľa polície zrejme podpísal aj alkohol, ktorý u ženy zistili pri odberoch v nemocnici. "Žena bola pod vplyvom alkoholu, začali sme trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa polície. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy