Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Chystal sa zohriať obed, čo sa dialo potom je záhadou. Dôchodcu našli v zadymenej izbe
Zdielať na

Chystal sa zohriať obed, čo sa dialo potom je záhadou. Dôchodcu našli v zadymenej izbe

ŽIAR NAD HRONOM / Chcel si iba zohriať obed,no jeho bezvládne telo napokon objavili hasiči v zadymenej izbe. 72 ročný muž z Hornej Ždane pri Žiari nad Hronom sa zrejme nadýchal dymu z piecky v kuchyni a odpadol. Keď ho našli, na záchranu už bolo príliš neskoro.

V dome na konci ulice v Hornej Ždane, ktorý si kedysi sám postavil býval 72-ročný pán Dušan. Že sa vnútri odohráva dráma dlhé minúty nikto ani netušil. Sedemdesiatdvaročný dôchodca bol starým mládencom a v dome býval sám. Až keď sa z okien začal valiť hustý dym, susedia volali pomoc. 

Horieť malo podľa hasičov v miestnosti, kde dôchodca býval a trávil najviac času a kde si kúril pieckou. Krátko pred nešťastím sa údajne chystal zohriať si obed. Miestnosť našli hasiči zadymenú, viditeľnosť tam bola prakticky nulová a počas zásahu museli mať na tvárach dýchacie prístroje. "On si kúril pieckou, pravdepodobne začalo dymiť dnu," uviedol sused nebohého.

"Majiteľ domu bol nájdený bez známok života, na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva," povedala policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

V obci prežil celý život, miestni ho veľmi dobre poznali ako dobrého človeka, ktorý sa snažil každému pomôcť. O život prišiel nezmyselnou smrťou. Okolnosti tohto nešťastia vyšetruje polícia. "Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy