Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Silná explózia pri potravinách. Z bankomatu zmizli desiatky tisíc eur
Zdielať na

Silná explózia pri potravinách. Z bankomatu zmizli desiatky tisíc eur

BRATISLAVA / Silný výbuch, vyrabovaný bankomatový trezor a zavreté potraviny. To je výsledok nočného vyčíňania zlodejov. Tí si odniesli desiatky tisíc eur zo zdemolovaného bankomatu len pár kilometrov od Bratislavy.

Silná explózia sa ozvala v noci okolo jednej z pondelka na utorok v Záhorskej Bystrici. Na ulici Vápenický potok v miestnych potravinách neznámi páchatelia pomocou výbušného systému "vyhodili" bankomat do vzduchu. Črepiny zo zdemolovaného bankomatu zostali porozmetané po celom parkovisku pred obchodným domom.  

Zlodeji boli na akciu dobre pripravení. Po explózií otvorili aj bankomatový ochranný trezor, kde boli tisícky eur v hotovosti uložené. Koľko bolo dokopy páchateľov a ako sa k obchodu dopravili, poprípade ako trezor otvorili by mohli napovedať okolité bezpečnostné kamery. Jedna z nich sa nachádza rovno na stĺpe pár metrov od explózie.

"Škoda spôsobená krádežou vlámaním bola predbežne vyčíslená na takmer 20.000 eur," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. Po výbuchu zostala zdemolovaná aj fasáda budovy a rovnako aj vnútorné priestory potravín. Celková škoda tak bude ešte výrazne vyššia. 

Ľudia, ktorí si počas dňa prišli nakúpiť potraviny, zostali nemilo prekvapení. Obchod bol totiž z technických príčin zatvorený. "Vzhľadom na čas incidentu, ktorí nastal v skorých ranných hodinách, nebol nikto zranený. Policajti spolu s kriminalistickým psom vykonali obhliadku priestorov a skonštatovali, že predajňa je bezpečná. Momentálne ešte pracujeme na úprave interiéru predajne, aby sme ju mohli čo najskôr otvoriť pre našich zákazníkov," uviedla hovorkyňa BILLA Kvetoslava Kirchnerová. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci v súbehu s prečinom krádeže," dodala Mihalíková. 

Pozrite si reportáž o lúpeži, ktorá zostala stále neobjasnená: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy