Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Od štátu dostala auto pre chorú dcéru. Exmanžel jej ho odmieta vrátiť
Zdielať na

Od štátu dostala auto pre chorú dcéru. Exmanžel jej ho odmieta vrátiť

TRNAVA / Pri nezhodách bývalých partnerov najviac trpia deti. Príkladom je aj Petra, matka dvoch zdravotne ťažko postihnutých detí - Olivera a Elišky. Od štátu dostala príspevok vyše 6 tisíc eur na auto pre chorú dcéru. Exmanžel jej však vozidlo vzal a viac ho nevrátil.

Automobil využívala po rozvode matka postihnutej Elišky na jej prevozy. Prešiel však už rok a pol, čo ho nevidela. "Tým, že mával deti každý druhý víkend, som mu auto odovzdala aj s deťmi a naivne som si myslela, že nám auto vráti," vraví nešťastná matka. 

Bývalý muž s ňou ale nekomunikoval. Získať auto späť mohla len právnou cestou. Vzniklo totiž podozrenie, že vozidlo pre postihnutú Elišku využíva na osobné účely. 

"Na základe preverenia sa zistia skutočnosti, že tam ide o trestný čin, začne sa vo veci trestné stíhanie a podľa trestného poriadku môže polícia žiadať  vydanie veci," vysvetľuje odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Keďže matka vedela, kde sa vozidlo nachádza, obrátila sa na políciu. "Niekoľkokrát tam bola privolaná hliadka s tým, že som im povedala, že tu parkuje moje auto. Bohužiaľ zazvonili a nikto neotvoril," pokračuje ďalej matka. 

Matka si už ale môže vydýchnuť. Auto, ktoré jej exmanžel vzal, polícia už zaistila na Záhorí. "Koncom januára policajti v Skalici zaistili vozidlo a to bude po splnené zákonných podmienok vrátené späť pôvodnému majiteľovi," informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Nočná mora obetavej matky sa tak onedlho skončí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy