Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd rozhodol o prepustení Borženského, prokurátor sa odvolal
Zdielať na

Súd rozhodol o prepustení Borženského, prokurátor sa odvolal

KOŠICE / Sudkyňa okresného súdu v piatok doplnila dokazovanie o výsluchy "Boržovej" priateľky, dcéry a aj kamaráta, ktorý mu sľúbil prácu, keď sa neuchytí na Slovensku.

V súdnej sieni sa zopakoval scenár z vlaňajška. Napriek tomu , že prvostupňový senát Borženskému prejavil dôveru, na slobodu zatiaľ nepôjde.


Ten istý senát Boržu podmienečne prepustil už vlani začiatkom júla. Po sťažnosti prokurátora ale rozhodnutie krajský súd zrušil a nariadil doplniť dokazovanie. Rozhodujúcim pri ďalšom rozhodovaní bol nový psychologický posudok. Podľa znalkyne je Borža pripravený viesť riadny život a pre spoločnosť nepredstavuje hrozbu. Súd vypočul i Boržových najbližších, ktorí sú pripravení pomôcť mu a poskytnúť mu potrebné zázemie. "Chcem Dušanovi pomôcť materiálne, ale hlavne ako žena mu vytvoriť citové zázemie," povedala priateľka.

"Myslím si, že môj otec si dlh spoločnosti už splatil. Aj napriek tomu aké skutky v minulosti spáchal, si je vedomí toho, že nerobil dobre. Neprišiel o zdravý rozum a naďalej bojuje o to, aby sme už konečne boli spolu," dodala jeho dcéra Simona. Senát napokon bývalého bossa podsvetia prepustil, skúšobnú dobu určil na 7 rokov a nariadil aj probačný dohľad.

"Z môjho pohľadu veľmi pozitívna reakcia, sme radi, ešte to nie je ukončené, ako ste počuli, prokurátor podal sťažnosť vec ide nadriadenému súdu," informoval Borženského obhajca Tibor Bacsó. 

Ak krajský súd rozhodnutie potvrdí, Borženský sa definitívne dostane na slobodu. Dovtedy zostáva vo výkone trestu vo väzení v Šaci.

Pozrite si poslednú reportáž o bývalom bossovi košického podsvetia, kedy prokurátor podal odvolanie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy