Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Černák zaútočil na Ruska. Napísal status na sociálnej sieti
Zdielať na

Černák zaútočil na Ruska. Napísal status na sociálnej sieti

BRATISLAVA / Pondelková akcia exministra Pavla Ruska si vyžiadala okamžitú reakciu. Na sociálnej sieti si totiž do neho kopol na doživotie odsúdený Mikuláš Černák. Rusko tvrdí, že objednávku vraždy jeho bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej niekto na neho narafičil. Preto podal trestné oznámenie. To sa ale Černákovi nepáči.

​Práve odsúdený Mikuláš Černák je v tejto veci svedkom. Tvrdí, že on mal objednávku vykonať. Na včerajšie konanie Pavla Ruska reagoval z väzenia a to statusom na sociálnej sieti. K tomu bolo k dispozícii aj video z konfrontácie s bossom sýkorovcov Robertom Lališom.

"Pavol Rusko sa zdiskreditoval sám už v roku 1997, keď si prišiel k nám do sídla firmy objednať fyzickú likvidáciu svojej spoločníčky pani Sylvie Volzovej," napísal na sociálnej sieti Černák. Pavol Rusko, aj jeho advokát sa ale k Černákovmu slovnému útoku odmietli vyjadriť.

"Nemáme záujem ani dôvod reagovať na nezmysly pána Mikuláša Černáka," povedal obhajca Pavla Ruska Marek Para. Bývalý televízny magnát čelí obžalobe z objednávky od nového roka. Pavol Rusko sa nevzdáva a bojuje aj formou podaného trestného oznámenia na Generálnej prokuratúre. O tom, kto pracuje na jeho diskreditácii ale naďalej mlčí.

"Preto som podal trestné oznámenie, aby som, ešte raz opakujem, nešpekulovalo. Nech to zistia tí, ktorí to zistiť majú," povedal v pondelok Rusko. "Rešpektujem právo pána Ruska ako obvineného resp obžalovaného, brániť sa spôsobom, ktorý uzná za vhodný," uviedol obhajca Sylvie Volzovej Roman Kvasnica. 

Odsúdený Mikuláš Černák v kritike Pavla Ruska vôbec nešetril. "Pokiaľ by mal tento človek aspoň trocha hanby a sebareflexie, tak by sa namiesto takýchto zúfalých krokov, ktorými sa len snaží zmiasť verejnosť, mal pani Volzovej ospravedlniť a nie sa ešte aj dnes na jej adresu nenávistne vyjadrovať slovami: "možno že už trochu zdochla," píše v statuse Černák. Aktuálne fakty vo veci objednávky vraždy Silvie Volzovej sú ale nateraz nemenné. Na ťahu je okresný súd v Bratislave, ktorý sa obžalobou bude zaoberať. Stále je pritom v hre aj dohoda o vine a treste. Otázne je však či by chcel Pavol Rusko vôbec na ňu pristúpiť.

"Obyčajne súd stanoví termín pojednávania do jedného mesiaca. V prípade dohody o vine a treste je nevyhnutný súhlas obžalovaného s vinou. Prokurátor však môže takýto súhlas odmietnuť," povedal advokát Milan Ficek. V kauze objednávky vraždy Ruskovej bývalej spoločníčky je Černák kľúčovým svedkom. A práve tento fakt, podľa odborníka, by súd nemal podceniť.

"Pokiaľ v súdnom konaní vystupuje svedok, ktorý nie je dôveryhodný. Súd by mal určite skúmať aj iné dôkazy a nepostaviť celú obžalobu iba na tomto svedkovi," dodáva Ficek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy