Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podnikateľ Bödör údajne zabezpečoval sledovanie novinárov, vrátane zavraždeného Kuciaka
Zdielať na

Podnikateľ Bödör údajne zabezpečoval sledovanie novinárov, vrátane zavraždeného Kuciaka

NITRA / Norbert Bödör mladší, syn majiteľa známej bezpečnostnej služby Bonul, údajne zabezpečoval sledovanie novinárov, vrátane zavraždeného Jána Kuciaka.

Mal mať na starosti technickú i finančnú stránku sledovania. Podľa Hospodárskych novín to polícii povedal bývalý príslušník SIS a Kočnerov spolupracovník Peter Tóth. Získané informácie mali Kočnerovi slúžiť na diskreditáciu novinárov.

Práve v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka si Bödöra mladšieho údajne chcela predvolať na výsluch NAKA. On však políciu predbehol a dostavil sa sám bez vyzvania. "Keď budeme mať nejaké dôkazy na to, že tieto úniky informácii idú z prostredia policajného zboru, prijmeme opatrenia, aby sme tomu v budúcnosti zamedzili. Ale nechcem pracovať s domnienkami, budem pracovať s faktami," vyjadrila sa ministerka vnútra Denisa Saková. 

Bödör podozrenia o sledovaní novinárov odmieta a na políciu sa prihlásil sám iba preto, že chce spolupracovať. ​Podľa Denníka N má ale podnikateľ Bödör kľúčové informácie o činnosti polície. Rozhorčilo to aj súčasného policajného prezidenta. Nariadil preto zmeny vo vyšetrovacom tíme. 

"V súvislosti s únikom informácií z vyšetrovacieho spisu je vedené samostatné trestné stíhanie "vo veci", ktoré je realizované príslušnými vyšetrovacími zložkami. Ďalšie podrobnosti v súčasnosti uvádzať nebudeme," uviedla Jana Tökölyová hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry SR. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy