Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Majiteľku psa, ktorý uhryzol do tváre chlapca, trestať nebudú. Väzenie v tomto prípade hrozí iným
Zdielať na

Majiteľku psa, ktorý uhryzol do tváre chlapca, trestať nebudú. Väzenie v tomto prípade hrozí iným

SNINA / Pes pohrýzol 13-ročného chlapca do tváre. Príbuzné dieťaťa následne zaútočili na majiteľku zvieraťa. Kým majiteľku psa trestať nebudú, útok chlapcových príbuzných ukončili návrhom na podanie obžaloby. Trom ženám hrozí väzenie.

Patrícia počas nákupu psa nechala priviazaného pred obchodom. Postupne k nemu prichádzali deti a následne 13-ročného chlapca pohrýzol. "Majiteľka ho zaistila tým, že ho uviazala a to urobila správne, pretože šla do obchodu," uviedla Míla Beranová, inštruktorka výcviku psov. 

Pohryznutie chlapca psom policajti najprv evidovali ako priestupok proti poriadku v správe. Z lekárskej správy vyplýva doba liečenia asi 10 dní. Policajti vec odmietli a možné porušenie zákona môže podľa nich riešiť mesto Snina v priestupkovom konaní. Podľa náčelníka mestských policajtov ale napriek útoku na chlapca tento pes nemá byť označený ako nebezpečný. "Pes, ktorý bol k tomu vyprovokovaný alebo bol sám napadnutý a iba sa bránil, nejde o nebezpečného psa," objasnil Ján Maškulik, náčelník MsP Snina. 

​Po pohryznutí chlapca ale jeho tri príbuzné zaútočili na majiteľku psa. "Sninčanku spoločne udierali päsťami do tváre, ťahali ju za vlasy a po tom, ako poškodená spadla na zem, kopali do nej a opakovane ju udierali päsťami po celom tele,"  informoval Daniel Džobanik , hovorca KR PZ Prešov. Pretrvávajúce zdravotné problémy Patrícia pripisuje práve útoku chlapcových príbuzných. Vraví, že predtým také problémy nemala. "Aj teraz som zaslzavená, mne veľmi začali slziť oči. Hlavne to pravé oko, čo veľmi slzí, nikdy som nemala taký problém," povedala poškodená Patrícia. 

Trojicu žien polícia na základe dôkaznej situácia obvinila z prečinu výtržníctva v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví. Ponúkaný priestor na reakciu pre TV JOJ, otec pohryzeného chlapca označil ako prenasledovanie. Obvineným ženám hrozí väzenie. "Vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Podľa advokátky je tu ešte možnosť uzavretia dohody o vine a treste. Iniciátorom môže byť prokurátor alebo samotné obvinené. "Dôležité ale je, aby obvinený v čase prípravného konania nepopieral spáchanie skutku, uznal svoju vinu a bol ochotný prijať trest a o tomto treste sa prokurátorom dohodnúť," vysvetlila advokátka Anna Drugdová. Ak ale na dohodu zákonné podmienky nie sú splnené, nasleduje obžaloba na súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy