Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Požiar domu pripravil o život matku a deti. Čo sa skutočne stalo, zisťujú znalci
Zdielať na

Požiar domu pripravil o život matku a deti. Čo sa skutočne stalo, zisťujú znalci

Zdroj: TV JOJ

RICHNAVA / Piatkové tragické ráno na Spiši zanechalo za sebou 5 mŕtvych. Žena so svojimi štyrmi deťmi zhorela pri požiari domu v richnavskej osade. Zhorené telá previezli na súdno-lekársku pitvu.

Súdno-lekárska pitva teraz určí príčinu smrti aj identifikuje obete. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Čo požiar spôsobilo, to ešte experti stále nevedia. 

 Požiar tam vypukol pred treťou hodinou ráno a zasiahol štvorizbový prízemný dom. O život prišla matka a jej štyri deti. Obrovskú žiaru bolo vidno od hlavnej cesty. Keď tam ale hasiči dorazili, dom bol už celý v plameňoch.  

Obhliadajúci lekár sa vyjadril, že deti zrejme spali. Telo matky bolo v inej polohe ako jej deti. Zronená matka uhorenej ženy a zároveň babka detí tvrdila, že 29-ročná Denisa večer pred požiarom spomínala, že sa chce zabiť. "Povedala ešte keď tu sedela s nami. Len dnes žijem, ešte tu sedím s vami. Naposledy s vami pijem. Ona tak povedala," opísala posledný rozhovor s dcérou Drahomíra Gabčová. 

Dôvodom mala byť nevera a týranie zo strany jej druha. V uplynulú noc chýbal v dome okrem dvoch najstarších detí, ktoré boli u babky, aj druh Peter. S ním Denisa tvorila pár 15 rokov.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy