Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Silný výbuch plynu otriasol bytovkou. Obyvateľov museli evakuovať
Zdielať na

Silný výbuch plynu otriasol bytovkou. Obyvateľov museli evakuovať

PODBREZOVÁ / Silná explózia v obci na strednom Slovensku vystrašila v piatok večer obyvateľov bytovky. V byte na druhom poschodí, kde žije 56-ročný muž vybuchol nahromadený plyn. Muž utrpel popáleniny na viacerých častiach tela a previezli ho do nemocnice. Výbuch poškodil aj dvojposchodovú bytovku, ľudia z 8 bytov tak museli čakať na vyjadrenie statika, či sa vôbec budú môcť na noc vrátiť domov.

Ohlušujúci výbuch sa ozval Podbrezovou večer.  Tlaková vlna porozbíjala okná, zo stropov popadala omietka a na múroch sa objavili hlboké trhliny. Explózia nastala v byte na 2. poschodí, kde žije 56-ročný muž. Podľa polície tam došlo k úniku plynu. "Z doposiaľ nezistených príčin došlo k úniku plynu z vykurovacieho telesa, gamatiek a následkom nahromadenia plynu došlo k explózii," vyjadrila sa hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

Byt začal po výbuchu horieť, plamene uhasili susedia. Pomohli von aj 56-ročnému mužovi s viacerými popáleninami. Záchranári ho odviezli do nemocnice. Jeho stav našťastie nie je život ohrozujúci. Celú bytovku evakuovali, obyvatelia všetkých 8 bytov sa tak ocitli na ulici. Celý dom skontrolovali plynári aj statik, pre hlboké praskliny nebolo v prvom momente jasné, či sa budú môcť do bytov vrátiť. Nakoniec ich návrat do bytov statik povolil, plyn ale nemali. 

Byt, kde došlo k výbuchu, polícia zapečatila. Ľudia nevedia čo s ním bude ďalej, explózia ho úplne zničila. "Začali sme trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie," dodala k prípadu hovorkyňa polície. 

Rozsiahli požiar pohltil aj časti Kalifornie. Mesto Paradise už ľahlo popolom, pričom ohrozené je aj Malibu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy