Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladý vodič sa dal na útek pred políciou. Zranil pritom svojich kamarátov
Zdielať na

Mladý vodič sa dal na útek pred políciou. Zranil pritom svojich kamarátov

OŽĎANY / Devätnásťročný vodič sa v noci zachoval veľmi nezodpovedne. Za volant si sadol pod vplyvom alkoholu, čím ohrozil nielen seba, ale aj svojich kamarátov. Keď ho chcela v obci zastaviť policajná hliadka, dal sa na útek.

Pred policajtmi ale dlho neunikal. Po pár metroch sa jeho jazda skončila nárazom do rodinného domu. "Devätnásťročný vodič auta pri odbočovaní na vedľajšiu cestu, neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam, dostal šmyk a narazil do rodinného domu,"  uviedla hovorkyňa polície Mária Faltániová. V aute okrem vodiča sedeli aj jeho dvaja neplnoletí kamaráti. Chlapec a dievča vo veku 16 a 17 rokov. Všetci sa našťastie zranili iba ľahko.

"Vodič mal narazený hrudník a rameno, spolujazdec tiež utrpel poranenie hrudníka," vyjadrila sa k zdravotnému stavu posádky auta hovorkyňa Falck Jana Matúšová Galera. Záchranári ich ošetrili a previezli do nemocnice. Dievča ale podpísalo reverz. Na miesto nehody prišla jej príbuzná, ktorá ju odviezla domov.

"Tretia osoba z auta si udrela koleno a prevoz do nemocnice odmietla," dodala hovorkyňa záchrannej služby. Policajti zistili, že mladý vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu.Týmto ale vystavil nebezpečenstvu nielen seba, ale aj svojich kamarátov. "Pri dychovej skúške mu namerali 0,47 mg alkoholu, čo je v prepočte 0,98 promile," pokračovala hovorkyňa polície Faltániová. 

Nezodpovedný mladík nafúkal tesne pod jedno promile. Vyhol sa tak trestnému stíhaniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Pod vplyvom alkoholu bol aj policajt, ktorý narazil do auta. Pozrite sa, čo sa stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy